Košarka

Uroš Luković: Samo nas pobjeda interesuje protiv Zadra

by Milan Vujović/ foto Miki Bijedić | 26:10:2017 | 13:36:50


Uspješna slovenačko-austrijska mini turneja i dvije pobjede, protiv Petrol Olimpije u ABA ligi i Kapfenberg Bulsa u Evrokupu, dodatno su ulili samopouzdanje košarkašima Mornara pred važan duel sa Zadrom u dvorani „Topolica“.

Trener Mihailo Pavićević rasporedio je minutažu na sve igrače u Austriji i pokušao da koliko-toliko rastereti one koje obično nose najveći teret: Lukovića, Nidama, Vranješa, Mićovića...

- Zadar je veoma dobra ekipa, bolja nego što to pokazuje tabela ABA lige. Zadrani su doveli još jednog Amerikanca Džošuu Bostica koji je u meču sa FMP-om pokazao da će biti veliko pojačanje. Nama pobjeda mnogo znači, jer bismo samo na taj način valorizovali trijumf u Ljubljani. Kratko vrijeme koje smo imali na raspolaganju iskoristili smo da se pripremimo što je moguće bolje za jadranski derbi. Postoji mali umor kod igrača od puta, ali sjutra veče se sve zaboravlja - svima nam je jasno da pobjeda nad Zadranima donosi stabilnost i mir. Znamo i šta nam je činiti i u odbrani i u napadu da bismo do nje došli. Ukoliko u odbrani budemo na nivou iz Ljubljane bićemo na dobrom putu da osvojima bodove – kaže trener Pavićević koji poziva publiku da podrži njegov tim.

- Utakmica sa Zadrom za nas je, ponavljam, od velike važnosti, a puna „Topolica“ nas vodi ka trijumfu –ističe Pavićević.

Uroš Luković/ foto KK Petrol Olimpija

Centar Uroš Luković uvjeren je u nastavak pobjedničke serije svoje ekipe.

- Idemo na pobjedu i ništa drugo nas ne interesuje. Ekipa se u protekle dvije nedjelje i psihički i fizički digla, naporno smo trenirali, neke stvari popravili i dosta napredovali i u odbrani io u napadu. Nastavljamo seriju koju smo započeli s Portom – optimista je Luković.

Sjutrašnja utakmica Mornar – Zadar u dvorani „Topolica“ počinje u 20 časova.