Košarka

Pavićević za SK: Jedna pobjeda za plej-of ili opstanak

izvor; SportKlub / foto KK Mornar Media Pro | 29:10:2017 | 17:47:34


Košarkaši Mornara nastavili su seriju pobeda. Prvo je pao Porto.
 
Trijumf nad Portugalcima u FIBA Kupu Evrope u koje su Barani stigli nakon prihvatanja specijalne pozivnice i eliminacije iz FIBA Lige šampiona je legao kao melem na ranu, posle vezanih poraza od Zvezde, Mege i FMP Železnika. Posebno je bio bolan ovaj poslednji.

Crveni alarm je upaljen, pobeda nad ekipom iz Portugalije je ulila dozu samopouzdanja a trojka Nemanje Vranješa sa zvukom sirene za pobedu u Ljubljani sa Olimpijom vratila je osmeh na lici. Usledili su trijumfi nad Kapfenbergom i Zadrom, pa su se osmesi na lice ponovo vratili u Bar.

“Ostvarili smo veliku pobedu, jer je Zadar daleko kvalitetnija ekipa nego što bi se to moglo naslutiti na osnovu do sada ostvarenog u ABA ligi. Već sam rekao nekoliko puta, ali nije mi teško da ponovim. Liga nikada nije bila ujednačenija, jedna ili dve pobede će odlučitavi od tome da li ćete biti četvrti i igrati u plej-ofu ili ćete biti dvanaesti i preseliti se u niži rang takmičenja. Vremena za opuštanje nema. Mnogo rada nas očekuje jer prostora za napredak ima puno, kako u odbrani, tako i u napadu. Sledi duel u Finskoj protiv Kataje, a zatim okršaj sa ekipom Budućnosti u Podgorici” rekao je za Sport Klub Mihailo Pavićević.

Junak duela je bio Derek Nidam koji je ubacio 21 poen. Podršku mu je pružio Uroš Luković koji je uz 18 poena imao 8 skokova. Mornar je Zadar slomio u završnici treće kada je stekao šest, i sredinom poslednje deonice, kada je pobegao na plus devet. U prelomnim momentima ulogu lidera je preuzeo upravo Nidam koji će u mečevima sa Španijom i Belorusijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koji su na programu 24. i 26. novembra u sastavu Crne Gore zameniti Tajriza Rajsa.

“Nidama smo angažovali da bude lider tima, da preuzima odgovornost kada se lomi utiakmica. To je protiv Zadra uradio jako dobro. S druge strane, poznato je da nikada ne volim da izdvajam pojedince jer u košarci pobeđuje i gubi tim a ne pojedinac. Da nije bilo svega onoga što smo uradili kolektivno, Nidam ne bi imao priliku da izraste u junaka utakmice” rekao je Pavićević za Sport Klub.

Podsećanja radi, raspored Mornara je sledeći. U utorak je na programu duel sa Katajom u Finskoj, a par dana kasnije sa ekipom Budućnosti u Podgorici.