Košarka

Mornar krenuo na dalek put do Finske

by Milan Vujović & foto Miki Bijedic | 31:10:2017 | 11:58:49


Da nastave pobjednički niz
 
Jutros prije zore, u dobrom raspoloženju, košarkaši Mornara krenuli su na dalek put do sjevera Finske, u grad Joensu, gdje ih sjutra veče očekuje utakmica trećeg kola “C” grupe FIBA Evrokupa, sa domaćim Kataja Basketom.

Barska ekspedicija koja broji 15 članova (10 igrača i 5 članova stručnog štaba) u 4,15 časova  otputovala je autobusom u Tiranu, odakle će avionom u Istanbul, pa u Helsinki, i takođe avionom, u Joensu. Na odredište bi trebalo da stigne u 21,15 časova. Dakle, provešće u putu punih 17 časova.

U Baru su ostali Marko Ćalić, Radoje Vujošević i Emir Hadžibegović.

- Ostali su da definitivno saniraju lakše povrede – informisao je pomoćni trener Ljubomir Vujačić. – U Finskoj želimo da nastavimo pobjednički niz od četiri utakmice zaredom, iako nam neće biti lako. Ne samo zbog napornog puta koji nas očekuje, već i dobre ekipe domaćina koja je, kao i mi, dobila obje utakmice na startu ovog takmičenja. Iskoristićemo ovaj meč i da se taktički pripremimo za crnogorski derbi u ABA ligi koji igramo u nedjelju u “Morači” – ističe Vujačić.

Kapiten Marko Mijović očekuje da će trener Mihailo Pavićević, kao i u prva dva kola, rasporediti minutažu na sve igrače koje je poveo u Finsku.

- Idemo na pobjedu, uhvatili smo ritam, igramo sve bolje u odbrani, a samo je pitanje trenutka kad će da proradi i napad. Kataja je najozbiljniji rival u grupi i uz nas glavni kandidat za prolaz u narednu rundu. Biće izuzetno teško, ali vjerujemo da ćemo u pobjedničkoj atmosferi dočekati nedjeljnu utakmicu protiv Budućnosti – ističe Mijović.

Mornar je u prvom kolu Evrokupa savladao Porto u svojoj dvorani 81:70, a u drugom Kapfenberg Bulse u gostima 79:65.

Utakmica Kataja Basket - Mornar, u finskom gradu Joensu, biće odigrana sjutra, u srijedu, 1. novembra, od 17,30 časova.