Košarka

Mornar protiv Kataje Basket u šestom kolu “C” grupe Fibakupa

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 05:12:2017 | 12:48:43


Pobjeda vodi u drugi krug
 
Pod utiskom neprijatnog poraza od Cibone, košarkaši Mornara se pripremaju za duel šestog, posljednjeg kola u „C“ grupi Fibakupa, protiv Kataje Basket iz Finske, u svojoj dvorani.

Mornarova računica je jasna: svaka pobjeda nad Fincima vodi ga u drugi krug, trijumf veći od šest poena razlike donosi mu prvo mjesto u grupi, a i sa porazom ide dalje, u slučaju da Kapfenberg Buls iz Austrije savlada Porto u svojoj dvorani.

U Mornaru s respektom govore o finskoj ekipi.

- Finci igraju dobru košarku, sa čak petoricom Amerikanaca u timu. O njihovoj snazi govori i to što su već obezbijedili plasman u narednu fazu Fibakupa. Biće neizvjesna utakmica, jer sa Amerikancima se nikad ne zna, kad im krene teško ih je zaustaviti. Ovaj meč nam je važan da nas vrati na pravi kolosjek, poslije neugodnog poraza od Cibone. Imamo šansi da prođemu u drugi krug, ali i da ispadnemo ne bismo mnogo tugovali. Nama je najvažnija ABA liga. U nedjelju igramo jedan od najbitnijih mečeva u sezoni protiv MZT u Skoplju. Nastojaćemo da sačuvamo neke igrače za Skoplje. Osim toga, Fibakup je organizaciono daleko od Lige šampiona u kojoj smo nastupili prošle godine, a naporna, duga putovanja koje smo imali do Finske, Portugala, pa i Austrije, ostavila su trag na ekipi – ističe član stručmog štaba Mornara Đorđije Pavićević.

Nemanja Vranješ još uvijek prima antibiotike i nije se sasvim spreman, pa se očekuje da će ga trener Mihailo Pavićević sačuvati za Skoplje. Ostali su orni da poprave utisak iz meča sa Cibonom.

Sjutrašnja (srijeda) utakmica između Mornara i Kataje Basket, u dvorani „Topolica“, počinje u 19,30 časova, za kada je zakazan i duel Kapfenbegr Buls - Porto, u Austriji.