Košarka

Spektakl u "Topolici": Crvena zvezda gost Mornara

by Milan Vujović | 16:12:2017 | 14:11:55

Foto: sa prošlogodišnje utakmice Mornara i C. Zvezde u Baru

Pobjeda Mornara nad MZT-om došla je u najboljem mogućem trenutku za barskog ABA ligaša, pred gostovanje Crvene zvezde MTS u Baru.

Košarka je već nekoliko godina najpopularniji sport u gradu pod planinom Rumijom, zahvaljujući uspjesima Mornara, od kojeg je Đorđije Pavićević napravio respektabilan klub. Svaka utakmica protiv ‘’vječitih’’ rivala Crvene zvezde i Partizana u Baru je istinski košarkaški praznik. Tako će, besumnje, biti i sjutra veče. Bez obzira na svoju snagu nema te ekipe u ABA ligi koja gostovanje u Baru može da najavi onom Cezarovom ‘’Veni, vidi, vici’’ (‘’Dođoh, vidjeh, pobijedih’’). Zvezda će doći u Bar, vidjeće fantastičnu atmosferu, ali ne može da tvrdi da će da pobijedi. Uostalom i njen trener Dušan Alimpijević je kazao da utakmicu s Mornarom dočekuje s najvećim oprezom.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ističe da se u sjutrašnjoj utakmici ‘’pita’’ Crvena zvezda. Ukoliko njeni igrači budu na svom nivou, zna se pobjednik. Ali, u sportu ne pobjeđuje uvijek bolji. Nekad odluči veći motiv i nadahnuće.

- Crvena Zvezda je mjera svih stvari u ABA ligi, u duelu s njom se najbolje vidi koliko jedna ekipa vrijedi. Ovo su najlakše utakmice za igranje, kad ne možete ništa da izgubite, a možete mnogo da dobijete. Zvezda je u silnom usponu forme, o čemu svjedoče pobjede u Evroligi protiv Reala, Efesa i Valensije, kao i protiv Cibone u Zagrebu u našoj ligi. Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana poslije meča u Valensiji, jer godinama ‘’crveno-beli’’ igraju u tom ritmu, dan jedan im je dovoljan za potpun oporavak. Znam da ljubitelji košarke u Baru, s pravom, očekuju dobru košarkašku predstavu. I mi smo spremni da im je priuštimo. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i da adekvatno odgovorimo na Zvezdinu agresivnost – naglašava Pavićević.

Čovjek zadataka trenera Pavićevića, iskusni Marko Ćalić, s nestrpljenjem očekuje duel s aktuelnim šampionom ABA lige.

- Znamo da nas čeka teška utakmica. Naravno, Zvezda je favorit, ali i mi imamo svoje adute. Prije svega, u tome što u taj meč, poslije trijumfa u Skoplju, ulazimo rasterećeno. Dalje, gosti su navikli na pune dvorane, mi baš i nismo i puna ‘’Topolica’’ biće nam dodatni motiv da damo sve od sebe. A da ćemo dati sve od sebe – to je sigurno. Vidjećemo za kakav će krajnji rezultat to biti dovoljno – veli Ćalić, čija poslovična borbenost i izgaranje uvijek motivišu saigrače.

Trener Pavićević za sjutrašnji meč ne može da računa na dvojicu igrača sa kojima je krenuo u pripreme ovog ljeta – Amerikanac Šepard je prešao u redove ekipe Zlatorog Laško iz Slovenije, a mladi Hadžibegović u Teodo iz Tivta.

Interesovanje za gostovanje Crvene zvezde u Baru i susjednim gradovima je veliko. Očekuje se da će na tribinama ‘’Topolice’’ biti više od 3.000 gledalaca.

Nedjeljna utakmica između Mornara i Crvene zvezde MTS počinje u 19 časova.