Košarka

Mađari prvi rival Mornara u novoj fazi Fibakupa

by Milan Vujović/ foto KK Mornar MEDIA Pro | 19:12:2017 | 20:57:28


Do kraja kalendarske godine Mornar igra tri utakmice: sa Solnokom iz Mađarske , sjutra veče, u svojoj dvorani, u okviru prvog kola “K” grupe, druge faze Fibakupa Evrore, kao i protiv Partizana 23. decembra  u Beograda, i protiv Mege 30. decembra u dvorani “Topolica”, u okviru 13. i 14. kola ABA lige.

A od 5. januara kada gostuje FMP-u do 12. februara kada će igrati poslednje, šesto kolo Fibakupa, sa Smokijem iz Minska u gostima, Mornar će odigrati deset utakmica, u Regionu i Evropi. U Mornaru, ipak, samo razmišljaju o narednoj utakmici. Prvi čovjek barske košarke, član stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević, najavljuje dobru utakmicu sa mađarskim predstavnikom:

- Potrošili smo se fizički i emotivno protiv Crvene zvezde, u utakmici u kojoj je zapravo najveći pobjednik bila košarka, a već sjutra igramo sa ozbiljnim protivnikom u nastavku takmičenja u Fibakupu. Solnok je ekipa za respekt, ali mi ukoliko mislimo da idemo dalje u Fibakupu moramo da dobijamo utakmice pred svojim navijačima. U dobroj smo formi, igraćemo bez opterećenja. Očekujem dobru, pravu utakmicu za uživanje i navijanje – ističe Đorđije Pavićević.


Centar Uroš Luković je protiv Zvezde odigrao možda i najbolju četvrtinu od kako je u Mornaru, jer Barani su najviše zahvaljujući njemu dobili prvih deset minuta 29:19.

- Utakmica sa Zvezdom je bila i prošla, idemo u susret narednim obavezama. Mislim da smo u usponu forme. Pokazalo se da nas pobjede u Fibakupu motivišu i za dobre partije u ABA ligi, pa bi lijepo bilo da trijumfom nad Solnokom najavimo put u Beograd i duel s Partizanom – kaže Luković.

Sjutrašnja utakmica u dvorani “Topolica” između Mornara i Solnoka počinje u 20 časova i 30 minuta.