Košarka

Mornar gostuje Partizanu u Beogradu

by Milan Vujović / foto KK Mornar MEDIA Pro | 22:12:2017 | 11:53:31


Barani idu na pobjedu
 
Dobra igra u četiri posljednje utakmice, sa MZT-om i Crvenom zvezdom u ABA ligi, i sa Katajom i Solnokom u Fibakupu, i tri pobjede, učinili su  da u Mornaru s optimizmom očekuju gostovanje Partizanu u 13. kolu ABA lige.

- Idemo na pobjedu, nemamo razloga da se u ovom trenutku plašimo "crno-bijelih", uz dužno poštovanje prema velikom klubu kakav je Partizan. Mi smo u usponu forme, naročito su nas obodrile utakmice sa MZT-om i Solnokom u kojima smo uspjeli da se vratimo iz velikog minusa i zabilježimo trijumf. Veoma je važno da momci vjeruju u sebe i u svoju snagu. A ovaj Mornar sve više dobija na samopouzdanju - kazao je pred put u Beograd trener Barana Mihailo Pavićević.

Jedan od onih čija je forma u usponu jeste i iskusni Boris Bakić.

- Zadovoljstvo je igrati u Beogradu, pred publikom koja razumije košarku. Daćemo sve od sebe da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Pokušaćemo da obradujemo svoje navijače - ističe Bakić.

Mornar i Partizan su do sada odigrali tri neizvjesna meča u ABA ligi. U prošloj sezoni Beograđani su slavili oba puta: u Baru 58:57, a u Beogradu 90:85. U prvom dijelu ove sezone Mornar je pred svojim navijačima pobijedio 83:81. Prethodno su Barani, takođe u Baru, bili bolji u četvrtfinalu Super kupa ABA lige 91:77.

Sjutrašnja utakmica između Partizana i Mornara u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 17 časova, uz direktan prenos na sportskom kablovskom kanalu AS 1.