Košarka

Vučević duboko razočaran nakon loma kažiprsta

izvor; (Arena) Pobjeta.net | 25:12:2017 | 18:57:26


Maleri me prate

Nikolu Vučevića čeka makar šest sedmica pauze nakon loma kažiprsta lijeve ruke u duelu Orlanda sa Vašingtonom (poraz 130:103). Za našeg reprezentativca i NBA zvijezdu, ovo je razočaravajući epilog sportske 2017. godine. Baranin je u sedmom minutu meča sa Vašingtonom ušao u jedan jak duel sa Janom Mahinmijem. Potpuno slučajno ,,natukao“ je prst o tijelo rivala, odmah je morao da napusti parket... Završnicu meča odgledao je sa klupe, sa zaštitom preko ruke.

- Ovo je razočaravajuće, kao da mene i cijelu ekipu prate maleri. Situacija je bila banalna, pokušao sam prodor, a u duelu sa Mahinmijem zakačio sam prst. Odmah sam znao da se radi o lomu, osjetio sam da je kost pukla - rekao je Vučević.

Radi se o lomu metakarpalne kosti, donjem dijelu kažiprsta koji veže prst sa korijenom šake. U takvim situacijama, nakon operacije nešuterske ruke oporavak traje makar šest, a često i do osam sedmica.

- Zaista je nevjerovatno kakve nas sve povrede prate od početka sezone. Nikada nijesam vidio da neki tim ima toliko povreda. To je nešto što je užasno i očigledno ne možemo da izbjegnemo - kazao je razočarani Vučević.

Orlando je u nizu od osam poraza, blizu dna Istočne konferencije. Situacija u ekipi je komplikovana, jer povrijeđeni su i ove sezone odlični strijelci, francuski bek Evan Furnije i krilo Aron Gordon. Trenutno je, od startera, samo Elfrid Pejton zdrav!

Vučević je ove sezone bilježio 17,9 poena i 9,6 skokova po utakmici. Plej - of ambicije su već pale u vodu, s obzirom na tešku situaciju u desetkovanom timu.