Košarka

Pavićević za SK: Nema slavlja, idemo dalje!

izvor;SportKlub.rs / foto KK Mornar MEDIA Pro | 02:01:2018 | 14:14:05


Uz maestralnu partiju Dereka Nidama, sjajnu igru Uroša Lukovića, odličnu Rejlija Rosa, Mornar je pobijedio Megu sa 87:83 i ostao u trci za plasman u plej-of ABA lige.

Nidam je ubacio 36 poena uz 7 trojki. Luković je dodao 16 poena uz 11 skokova. Slobodna bacanja je u završnici pogađao rutinski, što mu inače nije odlika. Ros je sa Nidamom bio ključna karika na putu povratka Mornara od minus 12, do egal meča. Na kraju je ubacio 15 poena.

Mornar je stigao do skora 7-7 čime je ostao u trci za plasman u plej-of što je na početku sezone postavljeno kao cilj, uz borbu za trofeje u Crnoj Gori i plasman u FIBA Ligu šampiona. Liga šampiona je ostala san, ali je mesto u drugoj fazi FIBA Kupa Evrope lijepa utjeha.

Mornar je pobjedom nad Solnokom najavio borbu za osminu finala u ovom veoma kvalitetnom takmičenju.

„Srećni smo. Naravno da smo srećni kako smo završili 2017. godinu. Ali slavlja nema. Idemo dalje. Ova ekipa ima potencijal, ima karakter ima snagu da ostvari mnogo više od ovoga što smo osvarili“ rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević za Sport Klub i nastavio: „Ponovo smo kao protiv Partizana uspjeli iz dvocifrenog minusa da stignemo do pobjede. U trci smo za plej-of i to je najvažnije. Nema gledanja unazad, nema slavlja. Ponaljam idemo dalje. Misli već usmjeravamo ka FMP Železniku u ABA ligi i Bakenu u FIBA Kupu Evrope“.

Vremena za odmor zaista nema mnogo, naprotiv. Mornar već 5. januara gostuje FMP Železniku, a pet dana kasnije u drugom kolu FIBA Kupa Evrope ide u goste danskom Bakenu u Arhus.