Košarka

Barani u Danskoj za nastavak serije

by Milan Vujović / foto KK Mornar / Media Pro | 09:01:2018 | 11:38:43


Bar je definitivno košarkaški grad. I u novoj godini Barani najviše govore o Mornaru i njegovim uspjesima. Barski košarkaši su postigli četiri uzastopne pobjede, protiv prvaka Mađarske Solnoka u Fibakupu i u duelima sa Prtizanom, Megom i FMP-om u ABA ligi.

Sva četiri duela izabranici Mihaila i Đorđija Pavićevića dobili su iz dvocifrenog minusa. Protiv "crno-belih" zaostatak je iznosio i 21 poen.

Navijači, kojima takve pobjede najslađe padaju, u šali kažu da je Paju (M. Pavićeviću) sada izazov da proba da dobije meč iz minusa od 30 razlike.

- Prijaju pohvale i takve šale, ali mi smo fokusirani na veoma teške utakmice koje nas očekuju, poput ove u Danskoj, protiv Bakena, u okviru drugog kola osmine finala Fibakupa. Očekuje nas naporno putovanje preko Tirane i Istambula do Danske i nazad, pa utakmica u subotu u našoj dvorani sa Petrol Olimpijom u ABA ligi. Lijepo je kad se pobjeđuje u nizu, u dobroj smo formi, atmosfera u klubu je odlična. Nastojaćemo da nastavimo pobjednički niz protiv Bakena, ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko Amerikanaca i koja, sudeći po broju poena koji postiže, gaji napadačku košarku - kazao je pred put u Dansku pouzdani bek Mornara Boris Bakić.

Prvi čovjek barske košarke, glavni menadžer Barana Đorđije Pavićević kaže da ekipu Mornara očekuje dugačak put i neizvjesna utakmica sa relativno nepoznatim rivalom.

- Vidimo da u danskoj ekipi ima čitava jedna petorka Amerikanaca, uz još dvojicu tamnoputih igrača iz Danske i Senegala. I njima je, kao i nama cilj da prođemo dalje, među osam ekipa u Fibakupu. Nama posljednji uspjesi, dobra forma i dobijanje na samopouzdanju, daju za pravo da budemo optimisti - ističe Pavićević.

Utakmica između Bakena i Mornara u okviru drugog kola druge faze "K" grupe Fibakupa počinje sjutra (srijeda) u 18,30 časova.

Obje ekipe imaju po jednu pobjedu: Mornar je u prvom kolu, u svojoj dvorani savladao Solnok 73:68, a baken u gostima bjeloruski Cmoki 86:85.