Košarka

Nidam ponovo u reprezentaciji

izvor; MINA / foto ABA liga | 24:01:2018 | 12:58:31


Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović objavio je danas spisak igrača za duele sa Slovenijom i Španijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Mitrović je pozvao 16 igrača, među kojima i dvojicu debitanata - Gorana Gajovića iz rumunske Orade i Jovana Kljajića iz španske Gran Kanarije. 

Ponovo je na spisku i Derik Nidam iz barskog Mornara.

Pozvani su: Nikola Ivanović (Budućnost VOLI), Derik Nidam (Mornar), Petar Popović (Budućnost VOLI), Nemanja Vranješ (Mornar), Suad Šehović (Budućnost VOLI), Goran Gajović (Oradea), Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Nemanja Radović (Obradairo - Španija), 

Na spisku su i Blagota Sekulić (Fuenlabrada - Španija), Zoran Nikolić (Budućnost VOLI), Filip Barović (Budućnost VOLI), Sead Šehović (Budućnost VOLI), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Nikola Pavlićević (Sutjeska) i Vladimir Mihailović (Ostende).

Mitrović je kazao da je sličan je spisak kao i za prvi kvalifikacioni prozor, navodeći da su povrede uslovile promjene.

"Naravno ne možemo računati ni na košarkaše koji igraju Evroligu. Na taj način smo bili ograničeni. Pozvali smo Nidama, koji igra odlično i možda je najzaslužniji za sjajne partije Mornara ove sezone. Za poziciju tri smo pozvali Gorana Gajovića, koji pokazuje odlične igre u Rumuniji i već je odradio akcije sa B reprezentacijom. Popović i Mihailović su povrijeđeni, dobra vijest je što se Ilić oporavio", kazao je Mitrović.

On je naglasio da je do samog početka neizvjesno ko će igrati u kakvom sastavu. 

"Slovenija je ozbiljna selekcija, dolazi sa dosta igrača koji su osvojili šampionat Evrope, ali želja nam je da ih napadnemo maksimalno na domaćem terenu, da se pripremimo što je bolje moguće u tih nekoliko dana. Poslije toga ćemo tražiti šansu i u Španiji", rekao je Mitrović.

Okupljanje košarkaša zakazano je za 19. februar u Podgorici, četiri dana kasnije na programu je susret sa Slovenijom u trećem kolu kvalifikacija za Svjetski šampionat. 

Oba tima imaju polovičan učinak nakon prvog kvalifikacionog prozora. 

Crnogorski košarkaši u februaru gostovaće i lideru grupe, Španiji u Saragosi.