Košarka

Mornar dočekuje Budućnost Voli u derbiju 18. kola ABA lige

by Milan Vujović/ foto Miki Bijedić | 27:01:2018 | 13:01:55


Relaksirajuća utakmica
 
U nedjelju, u rano popodne, od 13 časova, Mornar i Budućnost Voli odmjeriće snage treći put ove sezone. Barani i Podgoričani mogli bi, do početka maja, do kraja sezone, da postave apsolutni rekord u pogledu zvaničnih mečeva u jednoj takmičarskoj godini.

Osim sjutrašnjeg i mečeva koji su već odigrali, u kojima je slavila Budućnst Voli (82:65, u polufinalu Super kupa ABA lige, 22. septembra u Baru i 79:70, u sedmom kolu ABA lige, 5. novembra u Podgorici), potencijalno bi mogli da ukrste koplja još devet puta (jednom u kupu Crne Gore, tri put u polufinalu plej ofa ABA lige i pet puta u finalu državnog prvenstva Crne Gore). Ostaje da se vidi koliko puta će se Barani i Podgoričani, zaista, sastati u sezoni 2017/2018. U svakom slučaju, sjutrašnji meč pobuđuje veliku pažnju među ljubiteljima košarke u Crnoj Gori i Regionu, i to iz prostog razloga što se sastaju prvi i četvrti na tabeli ABA lge.

Trener Mornara Mihailo Pavićević dočekuje, reklo bi se, mirnije nego ikad duel sa Podgoričanima.

- Poslije dužeg vremena ovo bi trebalo da bude jedna relaksirajuća utakmica između naša dva kluba. Pred početak prvenstva i oni i mi izašli smo s planovima za predstojeću sezonu. I njima i nama glavni cilj bio je opstanak u ABA ligi i to smo ostvarili. Mi smo, doduše, naglasili da ćemo juriti plej of kako bismo se spasili od ispadanja. Sada smo na četvrtom mjestu i nije toliko bitno da li ćemo na kraju biti jedno mjesto gore ili dolje na tabeli.

Grehota je jedino to što ova utakmica dolazi u trenutku kad su obje ekipe u pobjedničkoj seriji. Jedna serija u nedjelju popodne biće prekinuta - ističe Pavićević.


Trener Mornara očekuje dobru igru obje ekipe i punu dvoranu.

- Pravi navijači su dobrodšli, bez obzira da li navijaju za Mornar ili za Budućnost, a nadam se da će vrata dvorane biti zatvorena za one plaćenike koji su zaduženi za pravljenje nereda i stvaranje nezdrave atmosfere. Mi ćemo protiv Budućnosti igrati sa istim motivom kao protiv Mege ili Zadra. Ko bude bolji neka pobijedi - kazao je Pavićević.

Već neko vrijeme "starter" u ekipi Mornara je iskusni Marko Ćalić.

- Utakmicu će odlučiti jedan ili dva raspoložena igrača, ne vjerujem da će biti prostora za neka taktička iznenađenja, pošto se dobro poznajemo. Najveća opasnost prijeti nam od njihove spoljne linije, a sve kod Podgoričana kreće od Nemanje Gordića i Nikole Ivanovića. Meč je i lijepa prilika da, ovako puni samopouzdanja, vidimo gdje smo u odnosu na ekipu koja je pokazala najviše ove sezone u ABA ligi - naglasio je Ćalić.

Utakmica između Mornara i Budućnosti Voli igra se sjutra, u nedjelju, od 13 časova, u dvorani "Topolica".