Košarka

Mornar u Laktašima juri sedmu uzastopu pobjedu u ABA ligi

by Milan Vujović / foto MEDIA Pro | 03:02:2018 | 13:31:42


Igokea rival za respekt
 
Košarkaši Mornara otputovali su na još jednu mini turneju. Sjutra se sastaju sa Igokeom u 19. kolu ABA lige, a u srijedu sa Cmokijem u šestom, posljednjem kolu "K" grupe osmine finala Fibakupa. Bilo kakva pobjeda u Laktašima i bilo kakav poraz u Minsku, ne veći od šest razlike, učinili bi ovu mini turneju uspješnom.
Ali, u Mornaru ne razmišljaju o Minsku, svu pažnju usmjerili su na Laktaše i duel sa Igokeom.

Trener Mihailo Pavićević sa respektom govori o sjutrašnjem rivalu:

- Igokea je ekipa za poštovanje. Dugo godina igra u ABA ligi, a ne treba zaboraviti da je svojevremeno, sjajno vođena od trenera Dragana Bajića, osvojla prvo mjesto u regularnom dijelu regionalnog takmičenja. To je iskusna ekipa, i na terenu i na klupi. Igokeu nije lako dobiti ni kod kuće ni u gostima, na sigurnu pobjedu protiv nje niko ne može da računa. Predvođena je jednim od najvećih lidera u ABA ligi, Vukom Radivojevićem i trenerom Bajićem.

Pavićević smatra da je možda mala prednost na strani njegove ekipe to što ima veći motiv.

- U ovom trenutku veća motivacija bi trebalo da bude na našoj srani, jer se borimo za četvrto mjesto, a Igokea je u sredini tabele i ne može da se značajnije pomjeri na tabeli. Ali to ne mora ništa da znači, niti bilo šta garantuje. Svjesni smo da nas pobjeda gotovo sigurno uvodi u plej of. Mi smo mjesec i po u sjajnoj formi koju je, s obzirom da se takmičimo na dva fronta, teško dugo održati. Osim toga, mi nemamo, kao Zvezda i Budućnost, dvanaest gotovo podjednako kvalitetnih igrača, imamo skraćen roster i umor može da učini svoje. Dok se to ne desi vjerujem da ćemo obezbijediti plasman u fajnal for ABA lige - kazao je Pavićević.


On je dodao da ga zabavljaju kombinaccie oko četvrtog putnika u plej of.

- Svi se "ubiše" od kalkulacija, kao da zaboravljaju da sve zavisi od nas. A mi gledamo svoja posla i znamo šta nam je cilj. Nadomak smo tog cilja, ali ako ga i ne ostvarimo neće biti smak svijeta - ističe Pavićević.

U proteklih godinu i po Mornar i Igokea u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i u ABA ligi sastali su se pet puta. Mornar je slavio tri puta u Baru, Igokea dva puta u Laktašima.

Centar Radoje Vujošević bio je akter svih pet mečeva:


- Voljeli bismo da se tradicija prekine i da prvi put u našim međusobnim duelima pobijedi gost, ali to neće biti nimalo lako. Igokea ima veoma dobar tim i moramo da igramo znatno bolje nego protiv Bakena u Fibakupu, ukoliko želimo da trijumfujemo i sasvim se približimo plej ofu. Ali, recept znamo - samo treba da budemo na nivou iz prethodnih šest susreta u ABA ligi - naglašava Vujošević koji se prethodnih dana žalio na bolove u leđima, ali navijači vjeruju da će stameni centar stisnuti zube i biti u stroju za ovu važnu utakmicu Mornara.

Utakmica između Igokee i Mornara igra se sjutra, u nedjelju, od 17 časova.