Rukomet

Pioniri Prvog asa vicešampioni Crne Gore

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 24:06:2018 | 10:23:49


Prvi as, našeg proslavljenog reprezentativca Marka Dobrkovića iz godine u godinu pomjera granice. Iako u skromnim uslovima, članovi ovog kluba postižu sjajne rezultate, naročito u mlađim selekcijama.

Najnoviji uspjeh ostvarili su dječaci 2002/2003 godište koji su postali pionirski viceprvaci Crne Gore. Po riječima “alfa i omega” kluba Marka Dobrkovića, riječ je o odličnoj generaciji. Doduše, imamo samo 3 dječaka 2002. godište tako da je uspjeh još veći, jer smo igrali uglavnom sa 2004. godištem i mladji.

Član seniorske postave barskog kluba Alan Agović standardni je član juniorske reprezentacije koju vodi trener Brano Božović. I za narednu akciju Evropsko juniprsko prvenstvo, talentovani Baranin je pozvan u ovu selekciju.

Inače, seniorska muška ekipa ovog kluba koja je bila među najmlađim u Drugoj ligi je u konkurenciji deset ekipa osvojila osmo mjesto. U 18 kola, upisali su pet pobjeda, 2 remija i 11 poraza odnosno 12 bodova.

Foto; članovi pionirske ekipe RK Prvi as

Paralelno u klubu funkcioniše i ženski pogon, gdje takođe “gro” curica i djevojaka velikom brzinom napreduju i mnoge od njih su već reprezentativke Crne Gore. Trener pionirske selekcije naše zemlje Ivan Terzić pozvao je u ovu selekciju krilo barskog kluba Dinu Pepić u konkurenciji pionirki 2004/05. godište.

Članica seniorske postave Arnela Beharović pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo Poljskoj.

Uz Arnelu 2000. godište i Dinu 2004. godište, barski klub ima još 5 djevojčica u raznim reprezentativnim selekcijama, kao i tri djevojčice 2006. godište. Naime, Marina Dobrković, Ivana Maljević i Sara Golubović pozvane su na rukometni kamp Ivanova korita od 2. do 10. jula.

U klubu ove godine očekuju barem 4 poziva u reprezentaciju za dječake 2002. godište, odnosno pionirsku selekciju koji su bili  drugi u zemlji.

Pored toga po riječima Marka Dobrkovića očekuju i poziv za beach handball reprezentaciju Crne Gore.