Rukomet

Na klupi Prvog asa ove sezone igračke i trenerske legende

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 12:10:2018 | 15:12:31


Muški pogon RK Prvi As sjajno je otovorio novu drugoligašku sezonu. Mlađani Barani su na premijeri prošle subote pred svojim navijačima ubjedljivo savladali dojučeršanjeg prvoligaša sastav Mojkovca 28:21 i na taj način najavili uspješnu sezonu.

Oba pogona Rukometnog kluba Prvi as (ženski i muški) su poslije pet godina rada i takmičenja doživjela promjene u stručnom i trenerskom kadru.

Marko Dobrković koji je prethodnih sezona vodio oba sastava, napustio je trenersku stolicu zbog porodičnih obaveza (otišao u Sloveniju) ali svakako ostaje u klubu, odnosno i dalje je predsjednik kluba.

Dakle, umjesto dosadašnje jedne, na klupu su sjele dvije barske i crnogorske rukometne legende koje su veliki trag ostavile i na međunarodnom planu.

Strčni štab ženske ekipe od ove sezone vodi bivši golman Goran Simić, dok je za muški sastav zadužen Stevo Šiško Nikočević. Kako nam je rečeno, neće biti zapostavljen ni rad sa mlađim selekcijama, gdje će njih dovjica zajedno raditi.

O igračkim legendama ali i trenerskim (Simiću i Nikočeviću) izlišno je govoriti. Domaća ali i šira sportska javnost svakako je sa velikim zanimanjem ali i zadovoljstvom podržala ove “rokade”.

Da podsjetimo ! Nikočević je 1991. godine igrao finale Lige šampiona  u dresu zrenjaninskog Proletera, a protiv velike Barselone gdje u dva meča za jedan gol nijesu uspjeli da se okite titulom prvaka Evrope. Nikočević koji je igrao na mjestu “pivota” je u Crnoj Gori pored matičnog Mornara gdje je ponikao, igrao i za cetinjski Lovćen u čijem dresu se okitio titulom prvaka zajedničke države i takođe sa ovim klubom igrao Ligu šampiona..

Goran Simić je do prošle godine bio trener golmana u skopskom Vardaru i to pet punih godina. Da napomenemo, Vardar je dok je Simić bio trener golmana, odnosno na klupi, postao prvak Evrope, a njegov doprinos u radu sa golmanima ovog kluba je nemjerljiv.

Što se tiče ovogodišnje sezone u Prvom asu kažu ambicije ostaju iste. Kako ističu i dalje su najveće. Za početak da se kao i do sada nadmeću u Drugoj ligi kako dame, tako i muškarci.

Kako sa ponosom ističu, godinama su u Crnoj Gori jedan od rijetkih sportskih rukometnih kolektiva sa muškim i ženskim pogonom, a sa uspjehom se takmiče u pionirskoj konkurenciji sa obje selekcije.

-“Okosnicu tima i dalje čine naša, odnosno djeca iz Bara. Ovog ljeta klub je imao čak 10 reprezentativaca u mladjim selekcijama, ističe predjednik kluba Marko Dobrković i dodaje; da bi ih bilo još i više ali nažalost nije bilo okupljanja za djačake 2004. godište. Učestvovali smo i na mnogim medjunarodnim turnirima u inostranstvu (Srbija, Slovenija., Italija, Grčka,..) i ostvarili zapažene rezultate”, kaže Dobrković.

-“Naš dobar rad su prepoznali i neki od najboljih klubova u Evropi tako da su klub napustile Arnela Beharović (igraće kao pozajmljen igrač za nas i ove sezone) i Mela Mehmedović koje su postale članice podgoričke Budućnosti”, ističe Dobrković.

-“Kod dječaka su otišli Bogdan Mijušković (Dobova - Slovenija 1.liga) i Andrej Dobrković koji je postao član čuvenog Celja-Pivovarna Laško (nekadašnji prvak Evrope), dok su Luka i Viktor Karanikić novi članovi barskog prvoligaša Mornara 7. Svim igračima klub želi sreću u novim sredinama, a mi ćemo i dalje nastaviti da prije svega vrijedno radimo i stvaramo igrače-ce”, rekao je predsjednik kluba Marko Dobrković. .

Ujedno iz Prvog asa su pozvali sve dječake i djevojčice iz Bara da dodju u salu OŠ “Jugoslavija”, (ponedeljkom, srijedom i petkom od 18 30 sati) na trening da vide kako se radi u klubu, a prvi tening je besplatan.

Muški tim Prvog asa za vikend u okviru drugog kola Druge lige gostuje Beranama, dok je ženski tim domaćin Ulcinju.