Rukomet

Hana Hot: Talenat iz škole RK Mornar 7

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 24:10:2018 | 07:36:45


Mlada i talentovana rukometašica barskog Mornara 7 Hana Hot, nekoliko sezona skreće pažnju crnogorske sportske javnosti. Rukometašica rođena 20. februara 2000. godine bila je na korak da odustane od ovog sporta, ali je igrom sudbine ipak odustale od te ideje i sada je među najboljim rukometašicama Druge lige.

Na početku nove sezone u dresu ulcinjskog drugoligaša je u dva meča, koliko je ovaj klub do sada odigrao mečeva je postigla ukupno 20 golova i među najboljim je strijelcima na početku ove sezone.

Sve to nebi bilo ništa čudno da ova talentovana rukometašica, svakog  dana ne trenira sa kadetima RK Mornar 7,a registrovana je i igra za RK Ulcinj.

Ova djevojka je prošle sezone isplivala iz anonimnosti i po mnogim postala najbolji igrač Druge ženske lige. Kao potvrda toga je i podatak da su ovog ljeta na njenu adresu stizale brojne ponude za promjenu sredine, prije svih od ŽRK Levalea iz Nikšića i Tivta.

Ipak, najveće priznanje stiglo je poslije poziva da dođe na probu u ŽRK Budućnost gdje je boravila sedam dana i što je najvažnije, čuveni trenerski tandem Dragan Adžić i Bojana Popović su iznijeli veoma pozitivno mišljenje o njoj.

Hana je kako kaže veoma zadovoljna sredinom, odnosno barskim klubom;
-“U Mornaru 7 sam našla sebe i svoj mir. Imam vrhunske uslove za napredovanje i zahvalna sam trenerima ovog kluba, sa kojima svakodnevno radim. U tom klubu treniram sa dječacima, odnosno kadetima Mornara 7. Doduše, jeste malo specifična situacija, ali mi to u neku ruku pomaže da budem jača i bolja”, kaže Hana i dodaje;

-"Već po dolasku prvoga dana i treninga u barskom klubu, za mene je sve krenulo u pozitivnom smjeru iako su mnogi prije svega van kluba bili skeptici. Ponovo sam zavoljela ovaj sport, stvari su krenule u pozitivnom smjeru. Na neki način nanovo sam se zaljubila u ovaj sport, koji zbog raznoraznih razloga umalo nijesam ostavila", priča nam Hana.

-"Riješila sam da pokušam, a u Mornar 7 sam došla iz čiste radoznalosti, jer sam čula dosta lijepih riječi, prije svega jer se dobro radi sa mladim igračima i nijesam se pokajala. Trenutno ovaj klub ima više od 10 mladih rukometaša u raznim crnogorskim reprezentativnim selekcijama".


-„Moram da pomenem i moju sugrađanku Anu Radović koja takođe trenira u ovom klubu, a na sličan način je došla u Mornar 7 i stigla do dresa kadetske reprezentacije. To me posebno raduje, jer skoro svakodnevno, osim kad su utakmice treniramo zajedno, kaže ova mlada sportistkinja.

Hana sa klubom za koji igra (RK Ulcinj) ima jednu želju, da ove godine zajedno uđu u Prvu ligu i na taj način se oduži toj sredini, navijačima i klubu koji mnogo poštuje i voli.
-A jednog dana iako niđe ne žurim, kaže Hana, nadam se da ću obući dres našeg najboljeg ženskog rukometnog kolektiva, ekipe podgoričke Budućnosti, a samim tim i crnogorske reprezentacije.

Inače, Hana Hot je još jedan pozitivan primjer da da škola i sport mogu zajedno.

Odličan je učenika – lučonoša Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru.