Rukomet

Crnogorski rukometni kadeti startovali sa dvije pobjede na MP

| 19:02:2019 | 08:07:40


Skoro pa savršen početak 16. Mediteranskog prvenstva za naše rukometne kadete koje se u Egiptu igra od 18. do 24. februara.

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore ostvarila je dvije pobjede prvog dana.

Izabranici selektora Brana Božovića u prijepodnevnom terminu savladali su Saudijsku Arabiju 23:17  po trećinama (6:5, 9:7, 8:5), dok su u drugom duelu bili bolji od Rumunije 27:23  (9:5, 9:9, 9:9).     

Činjenica da su ''crveni'' dobili četiri od ukupno šest trećina  (osvojili ukupno devet bodova) u duelima koje su odigrali prvog dana izuzetno je značajna imajući u vidu da se računaju i poeni osvojeni po trećinama, kao i konačan rezultat.

Danas, drugog dana prvenstva, naša selekcija će odmjeriti snage protiv  Alžira i Tunisa, a za srijedu je zakazan posljednji meč grupne faze u  kojem će protivnik biti Libija.


U sastavu selektora Božovića su i Barani; lijevo krilo Mateja Džarić, bek Luka Barjaktarović i desno krilo Lazar Gvozdenović (svi članovi RK Mornar 7). Za ovu akciju je pozvan i bivši bek Prvog asa, sada slovenačke ekipe Dobovo Bogdan Mijušković.

Na Mediteranskom prvenstvu pored domaćina Egipta, nastupiće Alžir, Egipat, Francuska, Saudijska Arabija, Italija, Libija, Rumunija, Maroko, Rumunija, Tunis, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.