Rukomet

Rukometni kadeti srebrni na Mediteranskom prvenstvu

izvor ; RSCG | 23:02:2019 | 14:20:21

Foto; članovi RK Mornar 7 u Egiptu

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu – izabranici Brana Božovića u uzbudljivom finalu poraženi su od selekcije Francuske 28:27 (8:11, 10:9, 10:7a).

U većem dijelu meča naša reprezentacija imala je vođstvo, ali su igrači iz jedne od najvećih rukometnih sila na planeti, u finišu slomili otpor naših momaka i došli do pobjede.
 
Naši momci su ipak, ostvarili izuzetan rezultat i osvojili prva medalju za muške nacionalne selekcije nakon Mediteranskog prvenstva u Tunisu 2013. godine, na kojem je osvojeno zlato.

U sastavu selektora Božovića bili su i Barani; lijevo krilo Mateja Džarić, bek Luka Barjaktarović i desno krilo Lazar Gvozdenović, dok je pivot Uroš Rakočević bio na širem spisku selektora Božovića (svi članovi RK Mornar 7).


Za ovu akciju je pozvan i bivši bek Prvog asa, sada slovenačke ekipe Dobovo Bogdan Mijušković, dok je član stručnog štaba bio, trener golmana u RK Mornar 7, Marko Knežević, koji zbog administrativnih procedura nije mogao da otputuje sa reprezentacijom u Egipat.

Crna Gora je do meča za zlatnu medalju došla sa maksimalnim učinkom i svih sedam pobjeda – u grupnoj fazi upisane su pobjede protiv Saudijske Arabije (23:17), Rumunije (27:23), Alžira (30:13), Tunisa (28:19) i Libije (27:9), u četvrtfinalu je savladana Italija (21:16), a u polufinalu selekcija Egipta (18:17).