Rukomet

Mornar 7 prijetio Lovćenu do poslednje sekunde

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 02:03:2019 | 19:29:01


Mornar 7 – Lovćen: 25 -26 (12-16)

Bar ;SD “Topolica”, gledalaca oko 200.
Sudije; Marko Vujisić i Stefan Ivanović (Podgorica)
Sedmerci; Mornar 7 (4:4) – Lovćen (2:2)
Isključenja; Mornar 7 (10 minuta) – Lovćen (12 minuta)

Mornar 7 ; Jović 5 odbrana, Dajković 2 odbrane, Ražnatović, Mašanović 4, Ljuši, Dragojević, Abramović 3, Jovićević 3, Mujić, Agović 1, Marojević 7, Ašanin 2, Popović, Kojičić, Mrdak 5.

Lovćen; Borozan 1 odbrana, Borilović 4 odbrane, Pravilović, Beloica 3, Stanojević, Krivokapić, Pajević, Vujović, Kaluđerović 5, Mitrović, Đurović, Perović 1, Latković 9, Lakićević, Mrvaljević 5, Bulajić 3.

Iako se to nije očekivalo u sudaru prvog i poslednjeg na tabeli, prisustvovali smo borbenoj i prije svega dramatičnoj rukometnoj predstavi.

Puleni Steva Nikočevića su do poslednje sekunde bili u „igri“ za bod ili pobjedu, ali je Draško Kaluđerović pet sekundi prije kraja susreta sa linije sedam metara pogodio za konačnih 25:26, za trijumf Lovćena u okviru 11. kola Prve lige.


A počelo je mnogo boljom igrom Cetinjana koji su već u početnoj fazi meča stekli pet golova viška (5:10), da bi domaći u finišu prvog dijela uspjeli da uhvate priključak kod rezultata (9:11).

Ipak na odmor su gosti otišli sa prednošću od četiri gola, da bi u nastavku drugi dio Barani dobili sa tri gola (13:10).

Gosti su čuvali sigurnu prednost do 48' minuta, kada je Jovan Marojević efektno sa devet metara smanjio na gol zaostatka 21:22.

Od tog trenutka, dakle u narednih 12' minuta, publika je gledala pravu rukometnu dramu u „Topolici“. Sjajno su igrali Braani predvođeni golmanom Jovićem koji je „skinuo“ par zicera Cetinjanima, dok su žestokim presingom po čitavom terenu zadavali velike muke pulenima Duška Milića.

Igralo se gol za gol, da bi Vuk Latković u 56' minutu sa dva gola doveo Cetinjane, činilo se do sigurnih dva gola prednosti (23:25).

Ipak, Jovan Marojević i Ognjen Mašanović su relativno brzo uspjeli da anuliraju prednost gostiju, pa je na 65 sekundi prije kraja na semaforu stajao rezultat 25:25.

Ipak, iskusniji gosti su svih 60 sekundi iskoristili za poslednji napad koji je golom sa sedam metara krunisao Draško Kaluđerović, odnosno sa igračem više pošto je na 22 sekunde prije kraja isključen Mrdak.

Najjefikasniji u redovima Mornara 7 bili su; Jovan Marojević sa 7, Luka Mrdak sa 5 te Ognjen Mašanović sa 4 pogotka, dok su kod gostiju odskočili Vuk Latković sa 9, te Draško Kaluđerović i Aleksandar Mrvaljević sa po pet pogodaka.


U predigri seniorske utakmice, kadeti Mornara 7 su pobijedili vršnjake iz Lovćena 27:23, i bili su na domak podviga jer im je za prvo mjesto trebala pobjeda od 10 golova. U 40' minutu meča Barani su imali sedam golova viška (19:12), ali nijesu uspjeli pređu i barijeru od devet golova koliko su izgubili na Cetinju u prvom dijelu sezone.

Prije početka meča održana je i mala svečanost na parketu barske "Topolice". Naime, Uprava kluba je trojici igrača Mornara 7 iz kadetske selekcije uručila prigodne poklone povodom osvajanja srebrne medalje naše nacionalne selekcije na Mediternskom prvenstvu koje je nedavno održano u Egiptu, gdje su talentovani Barani dali puni doprinos.


Naime, predsjednik UO RK Mornar 7 Sabrija Krčiković se zahvalio Lazaru Gvozdenoviću, Luki Barjaktaroviću te Mateji Džariću na sjajnom predstavljanju svog kluba, grada i države, uz želju da to i ubuduće uspješno čine. 

U narednom 12. kolu, Mornar 7 je slobodan, dok su u 13. kolu gosti Partizana 1949 u Tivtu.