Rukomet

Simić zaustavio svjetskog i olimpijskog šampiona!!!

by ; I.K. & MINA / foto RSCG | 10:04:2019 | 21:17:56


Muška rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Danske 32:31 (16:17), u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometaša. Izabranici selektora Zorana Roganovića priredilo su veliko iznenađenje i pobijedili zvaničnog svjetskog i olimpijskog šampiona.

Junak trijumfa bio je naš golman Nebojša Simić. Ekstra rukometna klasa, mladi Baranin je večeras upisao čak 18 odbrana.

Nebojša Simić bliljirao je protiv Danske i uz mnogo emocija dočekao kraj susreta. Neposredno nakon meča na terenu “Morače” je ekipi RTCG kazao;

"Ljudi ja ne mogu da vjerujem, ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri. Mi smo poginuli danas, igrali smo drčno, bezobrazno, padali na glavu. Moj dres je pet kilograma težak od znoja, ali nijesam se umorio za ovakvu publiku. Kada sam čuo da je kraj da smo dobili, ja sam pao, ne mogu da vjerujem šta se desilo", poručio je Simić.

Simić je imao 18 odbrana...

"To me apsoultno ne interesuje, šta sad treba da slavim, svoje odbrane? A šta je radio Lipa, šta je radio Kankaraš, šta su radili svi momci... Ja sam samo dio jedne sjajne ekipe, koja je igrala pred sjajnom publikom, za sjajnu državu", kazao je Simić nakon meča.

Crna Gora sada opet vjeruje u plasman na EP:

"Sve liči na bajku. krene loše, a srećno se završi. Ostavio sam sve iza sebe, svi smo griješili, uključujući i mene, na početnim utakmicama, u Ukrajini je bilo i nekih razmirica. Sve to treba preproditi, okrenuti glavu i krenuti od nule.Ovo je najljepši trenutak, pamtiću ga dok sam živ. Uzeću cd sa meča, uokviriti na zid, da pokazujem djeci šta smo napravli", blistao je Simić.

Istakli su se i Miloš Božović sa sedam, po pet golova postigli Stevan Vujović i Vladan Lipovina, a jedan manje MIloš Vujović.

U danskoj selekciji, koja je dožovjela prvi poraz, najefikasniji je bio Mikel Hansen sa osam, Lase Svan je dodao sedam, a gol manje Andreas Andreas Zakarisen.


To je prvi trijumf crnogorskih rukometaša, nakon startnog remija sa Farskim Ostrvima 24:24 i poraza od Ukrajine 29:24. 

Crnogorski rukometaši vodili su u većem dijelu meča, a više puta prednost je iznosila tri gola, posljednji put u 56. minutu (30:27).

Novi duel Crne Gore i Danske na programu je u subotu u Kopenhagenu od 20,15 h.

U drugom meču osme kvalifikacione grupe Ukrajina ej savladala Farska Ostrva 30:19.