Rukomet

O.Š.“Anto Đedović” poražena u finalu rukometnog Liga sistema

izvor ; RSCG | 10:04:2019 | 21:21:04


Osnovne škole '' Njegoš'' i ,,Lovćenski Partizanski Odred” pobjednik su školskog sportskog takmičenja u rukometu koje je u proteklom periodu organizovano od strane Ministarstva sporta i mladih i Rukometnog saveza Crne Gore.

U finalnom meču koji je odigran u Sportskom centru ''Morača'', tim Osnovnih škola '' Njegoš'' i ,,Lovćenski Partizanski Odred” savladao je tim Osnovne škole '' Anto Djedović'' 14:7, i osvojio trofej namijenjen pobjedniku takmičenja u kojem su nastupili dječaci uzrasta osmog i devetog razreda osnovne škole.

Trofej pobjedniku uručio je ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović, dok je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda dodijelio medalje drugoplasiranom timu u takmičenju.

Delegat meča Nikola Rakonjac uručio je medalje trećeplasiranom timu - Osnovnoj Školi ,,Radomir Mitrović” .

Finalni meč školskog sportskog takmičenja organizovan je kao uvertira za utakmicu Crna Gora – Danska u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine. Po završetku duela naše reprezentacije i aktuelnog svjetskog i olimpijskog šampiona, finalisti školskog sportskog takmičenja bili su u prilici da se upoznaju sa igračima oba tima.