Rukomet

Obradović: Bez kalkulacija na EP

by Mina | 13:01:2016 | 00:11:38

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore respektuje rivale u grupi, ali će na Evropskom prvenstvu (EP) u Poljskoj igrati bez kalkulacija i sa željom da u svakom meču pruži maksimum, kazao je selektor Ljubomir Obradović. Crna Gora će na šampionatu igrati u grupi sa Danskom, Mađarskom i Rusijom.
           
Obradović je kazao da Crna Gora u grupi ima ozbiljne protivnike, ali da ne treba da se stidi i boji nikoga.
           
"Idemo na EP da vidimo dokle smo došli, šta smo do sada uradili. Na šampionatu počinje jedna velika pijaca, naši momci treba da se pokažu, da odigraju za sebe i svoju državu. Treba da pruže najbolje što mogu da se ne bi stidjeli kad izađu sa terena. Nećemo kalkulisati, idemo da igramo sa svima da skupljamo iskustvo, da znamo šta nam je činiti. Samo da nas zaobiđu povrede", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.
           
On je kazao da crnogorski reprezentativci ukoliko žele pozitivan ishod na startu šampionata moraju spriječiti konte i ne smiju primati lake golove.
           
"Moramo da izbjegnemo i duple kazne, sedmerac, gol i isključenje. Cilj reprezentacije je da izbori šešir dva u žrijebu za Svjetsko prvenstvo. Da smo pobijedili Srbiju u kvalifikacijama imali bi drugi šešir. Neće biti lako, iz šešira tri je mnogo teže izboriti šampionat, a šteta bi bilo za ovu generaciju da propusti SP narede godine", rekao je Obradović.                                                                             

On je itskao da su aduti reprezentacije mladost, želja, dokazivanje, drugarstvo i patriotizam.
           
"Neće biti kalukulacija, u sva tri meča idemo da pružimo maksimum. Hrabro bez kalkulacija, da znamo na čemu smo i dokle smo došli. Dosta igrača prije kvalifikacija nije imalo klubove, sada imaju svi. Nadam se da će ih, nakon EP, zvati po snazi i bogatsvu mnogo veći klubovi od onih u kojima igraju. Radimo na tome, dogovaramo se taktički šta treba da se radi", rekao je Obradović.

On je kazao da je pred reprezentacijom svijetla budućnost. Predsjednik Rukometnog saveza, Predrag Bošković, kazao je da je 2015. godina bila uspješna, navodeći da su obje seniorske selekcije ostvarile zapažene rezultate i plasirale se na dva velika takmičenja.
           
"EP u Poljskoj je samo početak u nizu uspjeha koji će uslijediti. Sam plasman na EP je veliki uspjeh, to je bio cilj koji je ostvaren. Igrači treba da nastupe na EP bez opterećenja i pritiska ostvarivanja rezultata. Na početku smo petogodišnjeg projekta, koji treba da rezultira plasmanom na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju", kazao je Bošković.
           
On je naglasio da Crna Gora ima dobru osnovu i da uz kvalitetan rad može ostvariti zacrtano. Savez je danas uručio i priznanja najboljim u 2015. godini.
           
Desni i srednji bek Budućnosti i reprezentacije, Katarina Bulatović i Milena Raičević podijelile su nagradu za najbolju rukometašicu u Crnoj Gori, dok je najbolji rukometaš Đorđo Peruničić iz tivatskog Partizana. 
           
Najbolji crnogorski rukometaš u inostranstvu je Rade Mijatović, a rukometašica Jovanka Radičević. Nagrada za najbolju mladu rukometašicu pripala je Đurđini Jauković, dok je najbolji mladi rukometaš Branko Vujović