Rukomet

Lipa: Nismo ovdje došli turistički!!!

By www.handball.me | 15:01:2016 | 17:35:52

 Naporan put od Crne Gore do Poljske (iz Bara preko Dubrovnika, Zagreba, Kopenhagena do Gdanjska ) je iza naših najboljih rukometaša (15h), koji će već u subotu odigrati svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Mađarske. Čini se da “crveni” upravo protiv Mađara mogu pokazati najviše, tačnije da će već na startu imati rivala po mjeri, protiv kojeg mogu tražiti bodove za drugu fazu. Mađarske se nije baš proslavila u kontrolnim mečevima, međutim borba za bodove je potpuno nešto drugo, a toga su svjesni i u našoj selekciji.

“Radili smo zaista mnogo naporno proteklih 15 dana i spremni dočekujemo ovo takmičenje. Iskreno nismo se previše bavili protivnicima, već uglavnom sobom, jer će od nas mnogo toga zavisiti. Resprektujemo protivnike, ali ih se ne plašimo, a nadam se da ćemo već na prvom meču pokazati da ovdje nismo došli turistički”,kazao je Vladan Lipovina.

Desni bek njemačkog Veclara smatra da će od kvalitetne odbrane zavisiti njihov učinak na meču sa Mađarskom.

“Iako su podmladili ekipu ponovo su ostavili nekoliko iskusnih igrače, a njihov vođe je Lsklo Nađ koji odlično zna kako se igraju ovakve utakmice. Ipak nadam se da ćemo nešto dubljom odbranom uspjeti da poremetimo njihovo najjače oružje u napadu, a onda i da ćemo mi u ofanzivi biti smireni i prije svega odgovorni. Spremni smo, motiva ne fali i jedva čekamo da počne šampionat”,poručio je Lipovina.

Crna Gora je čini se upravo na toj desnoj strani najjača s obzirom da Lipovina, ali i Stefan Čavor igraju sjajno, tačnije imaju odličnu polusezonu iza sebe.
 
Satnica 

Subota
Crna Gora – Mađarska u 18h

Ponedeljak
Crna Gora – Danska u 20.15h

Srijeda
Crna Gora – Rusija u 17.15h