Rukomet

EP: Ipak nismo imali sa čim na Rusiju

By www.handball.me | 22:01:2016 | 17:59:37

Evropsko prvenstvo u Poljskoj je u srijedu veče završeno za naše najbolje rukometaše, koji istina nijesu razočari uprkos ubjedljivom porazu od Rusije u poslednjem kolu 28:21, te na kraju osvojenom 16.mjestu na šampionatu (žrijeb za SP će se održati 30.januara u Krakovu).
           
Selektor Ljubo Obradović nije mogao da računa na Vuka Borozana, Bogdan Petričević je igrao sa temperaturom, nije se skidao ni Božo Leković, dok je još prije pet dana Vuk Lazović dobio boginje, ako se tome doda da su ranije zbog povreda put za Gdanjsk morali da otkažu Božović, Popović i Majić onda je jasno da su “crveni” u zemlji gdje je ovih dana sve u znaku rukometa odigrali na visokom nivou. Konačni utisak ne samo navijača Crne Gore već i rukomegtnih stručnjaka jeste da se “rodila” selekcija koja će tek da zadaje velike probleme “nedodirljivima”, te koja je u Poljskoj igrala dopadljiv rukomet.
           
Rusi su iskoristili situaciju u kojoj su se “crveni” našli (povrede, bolesti, umor), a već nakon prvih deset minuta je bilo jasno u kom pravcu ide meč – 8:3. Rusija je napravila ogromnu prednost uprkos činjenici da je Rade Mijatović bio sjajan na golu.
           
Uspjela je Crna Gora koliko toliko da se vrati u meč kada su pogađali Čavor, Milašević i Anđelić (9:6), potom i Vasko Ševaljević za 10:7, da bi u 23.minutu fenomenalni Timur Dibirov bio precizan za velikih plus šest – 13:7. Odlični Miloš Vujović je potom svojim golovima povukao “crvene”, ali su Rusi poluvrijeme ipak dočekali sa plus pet – 14:9.
           
U nastavku se Crna Gora ponovo mučila u napadu, Obradović je bio prinuđen da drži oba desna beka na terenu, šansu da upiše prve minute na Euru imao je i Mile Mijušković koji je bio na željenom nivou, selektor je takođe ubacio Radovića i Kankaraša, ali Rusi nijesu prepuštali ništa slučaju, tako das u već u 46.minutu došli do nedostižnih 22:13, a naši momci preko Čavora, Lipovine i Vujovića uspjeli samo da smanje razliku.

Bilo je ovo više nego korisno prvenstvo za momke koji će tek imati šta da kažu na velikim takmičenjima, jasno je da su postal miljenici nacije, ali se ne smije na tome stati, jer definitivno Crna Gora ima suvo zlato poput Borozana, Lipovine, Čavora, Vujovića, Radovića, Božovića, Grbovića… Neće proći puno a ovi momci će obradovati naciju na način na koji je ista kada je rukomet u pitanju navikla!!!

Rusija – Crna Gora 28:21 (14:9)

Gdanjsk – „Ergo arena“. Gledalaca: 5.930. Sudije: Stolarovs i Licis (Letonija). Sedmerci: Rusija 4 (1), Crna Gora 2 (2). Isključenja: Rusija 6, Crna Gora 10 minuta.

Rusija: Bogdanov (dvije odbrane), KIREJEV (15 odbrana), ŠIŠKARJOV 2, Kovaljev 1, ČERNOIVANOV 2, Atman 2, GORBOK 5, Čipurin 3, Kalaraš, ŠELJMENKO 5, Daško 1, Buzmakov 1, DIBIROV 4, Soroka 1 (1), Celičev, ŽITNJIKOV 1.

Crna Gora: MIJATOVIĆ (sedam odbrana i dva sedmerca), Ristanović, Mijušković (pet odbrana i sedmerac), MELIĆ, MILAŠEVIĆ 2, ČAVOR 3, Anđelić 1, Radović 3 (1), VUJOVIĆ 4, Kankaraš 1, ŠEVALJEVIĆ 4 (1), Petričević, GRBOVIĆ, Lipovina 3.