Rukomet

Simovo veče za pamćenje – Crnogorski Hulk srušio Kolding

By Handballme.me | 07:03:2016 | 11:42:05


Baranin Nebojša Simić je glavna faca velikog skandinavskog derbija u Kopenhagenu između Koldinga i Kristijanštada. Najbolji danski i švedski klubovi su ukrstili koplja u sklopu 14.kola Lige šampiona, a na kraju su gosti slavili 30:21. Niko nije mogao da očekuje takav epilog nakon 13:11 u prvom poluvremenu za Kolding, potom je Igropulo pogodio za 14:11 na startu drugog dijela, a onda u igru ušao Crnogorac koji je u Švedskoj dobio nadimak “Hulk” i bukvalno pohapsio protivničke igrače.

Simova poruka je bila jasna – “Dalje nećeš moći” – Mladi golman iz Bara je za 30 minuta na parketu sakupio čak 14 odbrana plus sedmerac i tako po ko zna koji put bio junak Kristijanštada u elitnom takmičenju. U prvih 20 minuta nastavka Simo je imao nevjerovatnih 80 posto efikasnosti da bi meč završio sa 65 posto, što dovoljno govori o kakvoj golmanskoj klasi je riječ, a sada bi i definitivno selektor Ljubo Obradović morao ozbiljno da se zamisli kada je reprezentativni status ovog momka u pitanju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tolbring sa šest golova, Džamali je upisao pet, a Gudmundson četiri. Kod KIF Koldinga se istakao Landin Jakobsen sa pet golova, dok je iskusni Kasper Hvit imao 12 odbrana.