Rukomet

Lavice bolje od rukometaša Mornara – Igrala Rada Petrović

by Vijesti.me | 07:03:2016 | 11:46:58


U pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i one mnoge bitnije – za Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore nisu mogle da nađu “obične” rivale. „Šareni” sastav „lavica” je zato odigrao atipičan trening meč i savladao rukometaše barskog Mornara sa 34:31.

U duelu sa barskim drugoligašem je najefikasnija bila Milena Raičević sa osam golova, Ivona Pavićević je šutirala 7-7, a Katarina Bulatović je šest puta tresla mrežu Barana. Četiri puta se u listu strijelaca upisala Bobana Klikovac, tri Lejla Bošnjak, po dva Radmila Petrović (koja je odigrala prvi meč nakon duže pauze) i Ivana Novaković, a po jednom su bile precizne i Jelena Despotović i Tatjana Brnović.

Meč su počele tek oporavljene Petrovićeva i Anđela Bulatović, koje su brzo pošteđene napora. Majda Mehmedović nije igrala zbog lakše povrede, Biljana Pavićević odmara zbog virusa, a Adžić je iz predostrožnosti prije kraja iz igre izvukao Đurđinu Jauković, koju muči zadnja loža. Uzgred, nije bilo nijedne od tri golmanke (Sonja Barjaktarović, Alma Grizović i Marina Rajčić), kao ni trija Vardara Jovanka Radičević – Andrea Klikovac – Itana Grbić.


U finišu su šansu dobile kadetkinje, a najbolji utisak je ostavila ljevoruka 16-godišnja Lejla Bošnjak, koja je postigla tri odlična gola sa pozicije desnog beka. Reprezentacija će se kompletirati u ponedjeljak 7. marta, a već u utorak putuje u Herceg Novi, gdje će prespavati pred put u Split.

Utakmica sa Hrvatskom se igra u četvrtak u 20 časova u „Spaladium areni”, a isti rivali će se sudariti u SD "Topolica u Baru već u subotu od 20.30h.