Rukomet

Lavice pobjedile Hrvatsku

| 12:03:2016 | 23:39:39


Crna Gora – Hrvatska 31 – 29 (19-15)

Bar ; SD “Topolica”, gledalaca oko 3.500.
Sudije ; Aleksandar Jović i Nedim Arnautović (BIH)
Isključenja ; Crna Gora 4 minuta, Hrvatska 8 minuta
Sedmerci ; Crna Gora (6-6), Hrvatska (1-0).
 
Crna Gora ; Rajčić (dvije odbrane), Petrović 4(3), Radičević 5, Grbić, A. Bulatović, Hasanić (4 odbrane) I. Pavićević, A. Klikovac 2, B. Klikovac 1, Jauković 2, Barjaktarović (4 odbrane I sedmerac), K. Bulatović 8 (3), Ramusović 3, Mehmedović 1, Despotović, Raičević 5.

Hrvatska ; Nemaškalo 2, Čović, Mićijević 4,Penezić 8, Ježić 3, Milošević, Milanović-Litre 2, Marić 6, Franković, Nikšić 1, Bašić, Kapitanović (6 odbrana), Vidak, Bešen (8 odbrana), Posavec, Razum.
 

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Baru selekciju Hrvatske 31:29 (19:15), u utakmici četvrtog kola četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Crnogorske rukometašice u izvanredom ambijentu dvorane Topolica, koja je bila dupke puna, revanširale su se rivalu za poraz u Splitu (23:22) i upisale treći trijumf. Isti učinak ima i Hrvatska. 

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Katarina Bulatović sa osam, dok su po pet golova postigle Milena Raičević i Jovanka Radičević.

U hrvatskoj selekciji najbolja je bila Andrea Penezić sa osam pogodaka.


Dva kola prije kraja kvalifikacija, pobjedom nad Hrvatskom, naša selekcija je gotovo i teoretski osigurala plasman na četvrto Evropsko prvenstvo.

Ali, ako rukometašice Crne Gore drastično ne podignu nivo igre, lako se može desiti da im izmakne ono što najviše žele - drugi nastup na Olimpijskim igrama. Ali nadamo se da će lavice baš kad je najrpotrebnije biti najbolje.

- Hr­va­ti­ce su ima­le pu­no do­brih re­še­nja. Za­da­le su nam hi­lja­du i je­dan za­da­tak za Dan­sku. Uvi­jek kad smo od­i­gra­li sa Hr­vat­skom i kad ni­je to bi­lo naj­bo­lje mi smo do­bi­li pu­no in­for­ma­ci­ja, i to nam je po­mo­glo u ne­kim bit­nim me­če­vi­ma. I ovog pu­ta je Hr­vat­ska bi­la ta pro­tiv ko­je smo ne­što vje­žba­li. Vje­ru­jem da će taj do­bar tre­ning pro­tiv vr­hun­ske re­pre­zen­ta­ci­je po­mo­ći da bu­de­mo do­bri u Dan­skoj. Ener­gi­ja, ekip­na i po­je­di­nač­na, bi­la je ve­ća ne­go u Spli­tu, i to me ra­du­je - ka­zao je selektor Dragan Adžić.


U drugom meču ove grupe, Slovenija je kao gost pobijedila Makedoniju 22-21.

Crnogorskoj selekciji duel sa Hrvatskom bio je generalna proba za nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. 

Turnir će od 18. do 20. marta biti odigran u Danskoj. 


Rival izabranicama selektora Dragana Adžića na startu turnira biće Urugvaj (18. mart), u drugom kolu sastaće se sa Danskom (19. mart), a u trećem sa Rumunijom (20. mart). 


Tabela, grupa 4
 
1. Crna Gora   6          (4-3-0-1)
1. Hrvatska      6          (4-3-0-1)
3. Slovenija      4          (4-2-0-2)
4. Makedonija  4          (4-0-0-4)
 


Preostali mečevi u ovoj grupi
 
5. kolo, 1. – 2. 06. u 17,00 h  
Makedonija – Crna Gora
Slovenija – Hrvatska


6. kolo, 4. – 5. 06. u 17,00 h  
Crna Gora – Slovenija
Hrvatska – Makedonija