Rukomet

Iz Bara preko Arhusa, "lavice” traže prolaz za Rio !

by Mina / Handball.me | 17:03:2016 | 18:44:27


Crna Gora se u naredna tri dana bori za olimpijsku vizu

Arhus će od petka do nedjelje biti domaćin kvalifikacionog turnira za rukometašice, na kojem će se za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru boriti Crna Gora, Rumunija, Urugvaj i domaćin, Danska.

Crna Gora će u prvom kolu, u petak u 16 sati i 45 minuta, igrati sa Urugvajem.

Dan kasnije sastaće se sa Danskom u 20,00h, dok je za nedjelju u 17,45h zakazan duel sa Rumunijom.


Najbolje dvije selekcije sa turnira u Arhusu izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Selektor Dragan Adžić kazao je da respektuje rivale na kvalifikacionom turniru u Danskoj, ali i da vjeruje da crnogorske rukometašice mogu ostvariti najmanje dvije pobjede i obezbijediti plasman na Olimpijske igre (OI). Kvalifikacioni turnir biće odigran od 18. do 20. marta u Arhusu.
            “Crnogorske rukometašice su izgarale na terenu još od 2012. godine i došle u ovu poziciju. Vjerujem u njih, da neće dati na sebe, kao što ni do sada nijesu dale. Očekujem da ćemo u Danskoj, na njihovom terenu, pobijediti domaćina, ali i Rumuniju, ako bude trebalo, kako bi se plasirali na OI. Njihovo veliko odricanje i veliki broj zajedničkih takmičenja, vjerujem da će nam dati snagu da budemo najbolji kada bude najteže”, rekao je Adžić.

On je kazao da je grupa teška, ali da vjeruje u dva trijumfa i plasman na Igre u Rio de Žaneiru.

“Mi koji smo već bili na OI znamo da je to neuporedivo sa bilo čim drugim, ali mislim da i druge igračice zaslužuju da to dožive i da se tome raduju”, kazao je Adžić.

Golman Sonja Barjaktarović, kazala je da je glavni cilj reprezentacije plasman na OI u Rio de Žaneiru.

“Znamo šta nam je cilj u Danskoj, uz svu želju i volju koju imamo trebali bi da se nađemo na OI. Očekuju nas teške utakmice, ali sa našom energijom i voljom možemo ostvariti cilj. Nadam se da ćemo protiv Danske dati svojoj maksimu, jer nam Rumunija, kao ni Hrvatska, manje leži. Nadam se da ćemo kada je najbitnije biti prave”, kazala je Barjaktarović.

Crnogorska reprezentacija u Danskoj će biti oslabljena neigranjem kapitena Marije Jovanović, pivota Suzane Lazović i lijevog krila Biljane Pavićević.