Rukomet

Prvi As na turniru u Sloveniji

by Ilija Kovačević | 23:03:2016 | 16:43:51

Od petka do nedjelje članovi RK “Prvi As” iz Bara učestvovaće na međunarodnom turniru u Kopru – Slovenija.
Mladi i talentovani članovi, koje vodi bivši rukometni as naše zemlje, Baranin Marko Dobrković na put kreću u četvrtak veče.


Na turniru u Sloveniji, barska ekspedicija će biti jedini predstavnik Crne Gore, a kako nam je kazao vlasnik i trener barskog kluba Marko Dobrković učestvovaće čak 80 ekipa iz Austrije, Hrvatske, Srbije, kao i domaćini iz  Slovenije.

- Prvi As učestvuje u pet kategorija, a na put odlazi 50-tak rukometaša i rukometašica. U Sloveniji će nastupiti dječaci rođeni 1999, 2001, 2002. godište i mlađi i djevojčice 1999 i 2004. godište. Očekujemo dobre rezultate i nadam se da ćemo se vratiti sa nekom od medalja. Otvaranje turnira je u petak, u subotu i nedelju su na programu utakmice, a domaćini su se pobrinuli da u subotu veče za sve učesnike turnira organizuju druženje, odnosno žurku. Povratak je predviđen za ponedjeljak, a moram da istaknem da smo zahvalni svim ljudima, prijateljima i organizacijama (firmama), koji su nam pomogli da odemo na turnir koji će ovoj djeci veoma značiti i na kojem će moći da steknu neophodno iskustvo, kazao je za naš portal, trener Marko Dobrković.


Ekipa portala SportBAR.me je neposredno pred put posjetila ovaj mladi sportski kolektiv u sali OŠ “Jugoslavija” gdje mala “armija” rukometaša i rukometašica trenira, dok još jedan manji dio članova ovog kluba, njih 30-tak trenira u sali OŠ” Srbija” u Starom Baru.

Na jednom mjestu treniraju sve uzrasne kategorije, od najmlađih, šestogodišnjeg Maksima Karanikića i godinu starije Sofije Čejović, pa do “starijih” tinejdžera ovog kluba …


Iako nemaju dovoljno termina koliko bi im bilo potrebno za sve selekcije, trener Dobrković sa svojim saradnicima Ivanom Dabanović i Borisom Savićem sa puno ljubavi prenosi svoje znanje djevojčicama i dječacima kojih je iz dana u dan sve više.

-Zaista je teško isplanirati i obavljati treninge kad nas je na jednom mjestu ovoliki broj ali djeca na treninge dolaze sa puno ljubavi i uz razumijevanje roditelja koji su nam veliki oslonac zaista funkcionišemo kao jedna velika porodica, kaže Dobrković.
 
                         
 
Na jednom od poslednjih treninga pred put, zatekli smo pravu porodičnu atmosferu o čemu svjedoči i detalj da su neposredno pred početak druženja sa loptom svi zajedno na čelu sa trenerom Dobrkovićem par minuta posvetili i slavljenicama Eleni Ivanović i Sari Golubović, koje su tog dana ali i dan ranije proslavile rođendan, a na poklon dobile medalju od strane kluba kako to i tradicija nalaže.