Rukomet

Crnogorski rukometaši do 11. aprila, na pripremama u Baru

by Arena.me | 04:04:2016 | 20:21:35


Tačno 68 dana prije prve utakmice sa Rusijom u baražu za Svjetsko prvenstvo crngorski rukometaši okupili su se u Podgorici, a nakon kraćeg sastanka otputovali za Bar, gdje će obaviti mini pripreme do 11. aprila, u okviru EHF nedjelje.

Selektor Ljubomir Obradović od prvog dana rada na raspolaganju će imati sve igrače, a već u Podgorici prije puta za Bar pozitivna atmosfera osjećala se među našim najboljim rukometašima, koji ovom akcijom kreću spremanje za dvomeč kako bi drugi put izborili vizu za prvenstvo svijeta…

- Svako naše okupljanje je uvijek jako dobro za reprezentaciju, jer smo premalo zajedno za obaveze koje nas čekaju. Zbog toga ovih sedam dana moramo iskoristiti maksimalno, da dobro treniramo i odradimo sve što je planirano - kazao je za Arenu neposredno prije puta za Bar selektor Ljubomir Obradović.

Na spisku Obradovića nalaze se golmani Rade Mijatović (Tatabanja),Mile Mijušković (Benidorm) i Radivoje Ristanović (Šamberi); krila Miloš Vujović (Tatabanja), Fahrudin Melić (PSG), Risto Vujačić (Vardar Junior),Mirko Radović (Valens) i Milan Popović (Vac); pivoti: Nemanja Grbović (Cegled), Vuk Lazović (Libek) i Nebojša Simović (Balmazujvaros); bekovi: Vuko Borozan (Libek), Vasko Ševaljević (Tuluz), Miloš Božović (Gorenje), Bogdan Petričević (Miluz), Bozo Anđelić(Cegled), Božidar Leković (Konstanca), Filip Jočić (Hoj), Danijel Vukićević (Zagnos), Vladan Lipovina (Veclar) i Stefan Čavor (Curgi).

- Imamo tri nova momka i par rekovalescenata, tako da na njih moram obratiti pažnju, ali svakako da želimo da nastavimo sa radom tamo gdje smo stali nakon Evropskog prvenstva. Kreće spremanje za jun, nadamseda ćenas zaobići povrede, da ćemo biti spremni da se ravnopravno suprostavimo selekciji Rusije - naglasio je Obradović, stavljajući akcenat na Borozana i Božovića koji se oporavljaju nakon povreda.

 - Borozan je imao povredu prsta, Božović se oporavlja nakon loma noge, a sa našim medicinskim timom vidjećemo kakva je trenutna situacija.

Crnogorsku reprezentaciju u junu očekuje dvomeč sa Rusijom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Rusija je ozbiljan protivnik, ali pokazali smo da možemo da se nosimo sa tim ekipama. Bitno je da budemo svi zdravi, a nadam se da možemo da se suprostavimo Rusiji u pravomsvijetlu. Imajumnogo dobrih stvari, moramo nastojati da iskoristimo neke njihove mane. Svakako, očekuju nas dvije neizvjesne utakmice, ali nadam se najboljem - podvukao je Obradović.

Sa najboljim crnogorskim rukometašima u Baru će trenirati i juniorska reprezentacija.