Rukomet

Na spisku za rukometni turnir u Švajcarskoj,Simić i Bujić

by RSCG | 06:04:2016 | 08:06:49


Trener muške juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore, Milorad Davidović, objavio je u utorak spisak igrača za kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo. Ova selekcija se takođe priremala u Baru uz naš seniorski tim.

Turnir će biti odigran od 8. do 10. aprila u švajcarskom Šafhauzenu, a osim crnogorske i selekcije domaćina, nastupiće još Makedonija i Farska Ostrva.

Davidović računa na 16 igrača.

Na spisku su: 

GOLMANI - Danilo Mihaljević (Poreč) i Nikola Matović (Lovćen)

KRILA - Nemanja Barac (Mojkovac), Luka Radović (Radnički), Stefan Jauković (Budvanska rivijera) i  Dražen Mandić (Nikšić 2014);

PIVOTI - Luka Bujić (Mornar 7) i Mile Ćuzović (Rudar);

BEKOVI - Vladimir Kastratović (Komovi), Petar Abramović (Lovćen), Filip Vujović (Radnički), Aleksa Radičević (Ivangrad), Branko Vujović (Kielce), Vasilije Kaluđerović (Lovćen), Ognjen Leković (Rudar) i Božidar Simić (Vardar junior)

U stručnom štabu reprezentacije, osim Davidovića, su još treneri Milorad Despotović iz Mornara 7 i Željko Rmandić i fizioterapeut Bojan Milošević.

Crnogorska selekcija u prvom kolu, u petak (17), igraće protiv Farskih Ostrva, u subotu sastaće se sa Švajcarskom (19.30), a u nedjelju sa Makedonijom (10.30).

Plasman na šampionat, koji će biti odigran od 28. jula do 7. avgusta, izboriće dvije najbolje selekcije iz grupe.