Rukomet

Bosanci poremetili planove “lavova”

by Arena.me | 06:04:2016 | 18:01:24


Krajnje neprofesionalan odnos u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine skupo je koštao crnogorske rukometaše, koji će zbog toga EHF nedjelju zaključiti bez prijateljske utakmice. ,,Lavovi” su u utorak veče trebali nakon treninga da otputuju za Mostar, gdje su za danas i sjutra bile zakazane prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom. Međutim, za dvomeč osim naših reprezentativaca, znao je samo predsjednik saveza BiH Enid Tahirović, ali ne i selektor Dragan Marković, pa je u posljednjem trenutku došlo do otkazivanja ovih provjera.

- Baš kao što je Bosna i Hercegovina prihvatila naših poziv tokomprethodne akcije i mi smo se odazvali njihovompozivu da sada odigramo dvije utakmice u Mostaru. Međutim, bukvalno noć pred put javljeno nam je da zbog neke loše komunikacije između predsjednika, selektora i generalnog sekretara neće biti utakmica. To nam je svakako poremetilo naše planove i generalno koncepciju, ali šta je tu je - kazao je Petar Kapisoda, direktor reprezentacije.

Umjesto da pakuju kofere, naši najbolji rukometaši sinoć su odradili trening meč sa kolegama iz juniorske reprezentacije, koji će trenirati u Baru do četvrtka, kada putuju za Švajcarsku gdje ih očekuju dueli sa domaćom selekcijom, Makedonijom i Farskim Ostvrima u sklopu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

- Seniori će trenirati u Baru do nedjelje, a sinoćnji meč dobro je poslužio našem stručnom štabu posebno zbog juniora, koji nijesu imali meč sa vršnjacima, ali svakako da im je i ova provjera koristila. Juniori će imati veliki izazov, bilo bi zaista lijepo da se kvalifikuju, a upravo ti mečevi pokazaće mnogo toga - dodao je Kapisoda.
Na pripremama u Baru su i rekovalescenti Milan Popović i Vuko Borozan, dok će se crvenoj ekspediciji danas priključiti Miloš Božović.

- Popović je u dobrom stanju četiri mjeseca nakon operacije, Borozan je sanirao povredu, zarasla mu je rana, ali osamnedjelja nije trenirao, tako da nije it, međutimpokušava da po malo trenira sa momcima. U svakom slučaju vjerujem da će za naredne pripreme, pred baraž za Svjetsko prvenstvo, svi biti spremni, što bi selektoru Obradoviću mnogo pomoglo - naglasio je Kapisoda.
 
Čavor pauzirao zbog povrede
 
Na meču seniora i juniora nije nastupio Stefan Čavor, koji se požalio na lakšu povredu.
- Čavor ima upalu tetive stopala, tako da nije mogao da igra, ali vjerujemda nije ništa ozbiljnije. Uvijek nas prate neki problemi sa povredama, ali vjerujemda će sve biti uredu - kazao je Kapisoda.