Rukomet

Juniori stigli u Šafhauzen – Bane i Danilo: Nismo autsajderi!!!

By Handballme.me | 07:04:2016 | 19:15:58


Naši najbolji rukometni juniori doputovali su u četvtak veče u Šafhauzen gdje će u naredna tri dana igrati kvalifikacione mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naša selekcija se pod vođstvom trenera Milorada Davidovića nedjelju dana pripremala u Baru, a u sastavu juniorske reprezentacije su i dva mlada rukometaša iz Bara ; pivot Luka Bujić član RK "Mornar 7" i bek skopskog "Vardar juniora" Božidar Simić, kao i asistent Davidovića, Milorad Miki Despotović, trener "Mornara 7".

“Crvene” već sjutra očekuje najlakši posao protiv Farskih Ostrva (17), dok će već u subotu igrati sa domaćinom – Švajcarskom, a u nedelju sa Makedonijom.

“Kvalitetno i naporno smo se pripremali za mečeve koji slijede. Igrali smo kontrolne utakmice, šteta što još duže nismo bili na okupu jer nekoliko nas igra u inostranstvu, ali smatram da spremno dočekujemo kvalifikacije. Odlučujući mečevi će biti sa Švajcarskom i Makedonijom, dok najmanje informacija imamo o Farskim Ostrvima, ali na tom meču ne bi trebalo da imamo većih problema. Što se tiče Švajcarske znamo da posjeduju kvalitet, ali ako nam je suditi po onome šta smo gledali na utakmicama sa Poljskom vjerujem da možemo sa njima da igramo, a takođe sam optimista i kada je duel sa Makedonijom u pitanju”,kazao je nap najbolji junior i zvanično najbolji mladi rukometaš u Poljskoj Branko Vujović.

Rukometaš poljskoj Kielcea vjeruje da “crveni” imaju kvalitet da se plasiraju na EP.

“Neće biti lako toga smo svjesni, ali ne dolazimo ovdje kao autsajderi. Tačno je da je domaćin u velikoj prednosti, ali ćemo i mi tražiti šansu, jer svi do jednog mnogo želimo da igramo na tom prvenstvu”, jasan je Vujović.

Uzdanica tima koji vodi Milorad Davidović biće i golman hrvatskog Poreča Danilo Mihaljević.

“Ono što je sigurno jeste da motiva neće faliti. Nije mala stvar igrati na Evropskom prvenstvu, svi znamo koliko bi to za nas značilo i ono što možemo da obećamo jeste da ćemo pružiti Maksimum. Radili smo dosta dobro, skenirali rivale, najvažnije je da odigramo kvalitetno u odbrani, a ako tako bude siguran sam da ćemo imati dosta razloga za zadovoljstvo”, optimista je Mihaljević.
 
Raspored

Petak
Crna Gora – Farska Ostrva u 17 h
Švajcarska – Makedonija u 19.30 h

Subota
Makedonija – Farska Ostrva u 17 h
Švajcarska – Crna Gora u 19.30 h

Nedelja
Makedonija – Crna Gora u 10.30 h
Farska Ostrva – Makedonija u 13 h