Rukomet

Kristijanštad ponovo slavi Nebojšu Simića!

By Handballme.me | 05:05:2016 | 08:57:22


Najbolji igrač Kristijanštada ove sezone na svim frontovima Baranin Nebojša Simić nanovo je blistao u drugom meču polufinalne serije.

Kristijanštad je savladao Savehof (koji je eliminisao Lugi) 35:29, tako da ga samo jedna pobjeda dijeli od finala. Simo je i ovoga puta bio sjajan sa 19 odbrana, dok je u prvom susretu upisao 14. Za finale se takođe bore Alingsas i Istad.

U Mađarskoj su se igrali mečevi za titulu i opstanak. Pozitivna vijest je da su se naši reprezentativci Milan Popović i Nebojša Simović nakon povreda vratili na teren. Milan je nakon šest mjeseci pauze zaigrao protiv Čurgua i postigao gol, iako je njegov Vac poražen 27:20. U domaćem timu naš Stefan Čavor je postigao tri gola. Seged je bio bolji od Tatabanje 33:23, a Miloš Vujović je bio precizan četiri puta. Aktuelni šampion – Vesprem je odradio Balaton 35:24.

U borbi za opstanak Cegled je bodove spasa osvojio protiv Balmazujvaroši 32:26 i tako pobjegao sa dna tabele.

Odlični su bili Crnogorci Nemanja Grbović i Ivan Perišić sa po šest golova, Božo Anđelić je upisao četiri, dok je na golu solidan bio Vladan Abramović. U gostujućem timu koji je već obezbijedio opstanak najefikasniji je bio Balda sa sedam golova, dok se na teren vratio naš pivot Nebojša Simović.