Rukomet

Crna Gora pobijedila Sloveniju

by Mina | 06:06:2016 | 19:13:38


Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je u nedjelju veče u Bijelom Polju selekciju Slovenije 24:22 (13:11), u utakmici posljednjeg, šestog kola četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. 

Crnogorske rukometašice ranije su obezbijedile plasman na šampionat, a večerašnjim petim trijumfom takmičenje u grupi završile su kao prvoplasirane.

Izabranice selektora Dragana Adžića dobile su i prvi međusobni duel u Ljubljani 22:20. 

Slavile su dva puta i protiv Makedonije (27:21 i 21:14) i jednom protiv Hrvatske (31:29), od koje su doživjele i jedini poraz (23:22). 

Slovenija je sa polovičnim učinkom završila takmičenje u grupi, ali će kao trećeplasirana igrati na šampionatu u Švedskoj.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Milena Raičević sa 11, dok je Jovanka Radičević meč završila sa pet golova.

U slovenačkoj selekciji istakla se Barbara Lazović sa osam pogodaka.

U drugom meču te grupe Hrvatska je savladala u Rijeci selekciju Makedonije 35:19 (17:7) i kao drugoplasirana izborila plasman u Švedsku. 

Majda ponosna na rezultat

- Ovo je bilo bolje izdanje u odnosu na ono iz Skoplja. Ovakve ekipe, poput Slovenije, uvijek iz nas izvlače najbolje, što je dobro. Imali smo puno problema tokom meča, zdravstveni bilten nam nije na nivou, ali smo ispunile cilj i završile prve u grupi. Mislim da je i ovog puta odbrana presudila. Ponosna sam što smo se plasirale opet na još jedno takmičenje. Idemo na odmor, imamo malo vremena, ali dovoljno da dočekamo pripreme za Igre.
 

Okupljanje 6. jula

Reprezentativke Crne Gore okupiće se 6. jula i u Kolašinu početi pripreme za Olimpijske igre. Ali, to što će početkom narednog mejseca početi sa radom, ne znači da će do tada i odmarati. Stručni štab je pripremio plan i program po kojem će reprezentativke individualno raditi.

Danas je Evropska rukometna federacija objavila sastav šešira za predstojeći žrijeb za EURO 2016

CRNA GORA U PRVOM ŠEŠIRU

Šešir 1: Norveška, Holandija, Švedska, CRNA GORA
Šešir 2: Francuska, Mađarska, Rusija, Srbija
Šešir 3: Španija, Danska, Rumunija, Njemačka
Šešir 4: Poljska, Hrvatska, Češka republika, Slovenija
 
Žrijeb je na programu 10. juna u Geteborgu, sa početkom u 13 časova.