Rukomet

Crnogorski rukometaši u Mostaru

by Pobjeda / Arena | 06:06:2016 | 20:32:45

Zalet za Moskvu i Bar 
 
Crnogorski rukometaši poslije sedmice paklenog rada u Podgorici, iako u nekompletnom sastavu i suočeni sa problemima oko povreda, otputovali su za Mostar, gdje će odigrati dvije kontrolne utakmice protiv Bosne i Hercegovine zatvorenog tipa.

,,Lavovi“ očigledno iz dana u dan pojačavaju ritam, a šest dana prije prvog meča protiv Rusije u baražu za Svjetsko prvenstvo selektor Ljubomir Obradović imaće priliku da isproba određene taktičke zamisli.

- Pokušavali smo da što bolje iskoristimo izuzetno mali vremenski period za pripreme. Ove dvije provjere svakako da će nam koristiti, a najviše da provjerimo neke nove igrače kao što su Vukićević i Pelidija, a tu je i povratnik Lasica, tako da ćemo protiv Bosne i Hercegovine imati priliku da vidimo kako sve to funkcioniše - objasnio je Nemanja Grbović, crnogorski reprezentativac.

,,Crveni“ već šest dana rade u paklenom ritmu, a nakon što su stigli Anđelić i Grbović, u toku dana je trebalo da stignu Ševaljević i Ristanović, dok će igrači iz Njemačke lige tek nakon dvomeča u Mostaru biti na raspolaganju selektoru obradoviću.

- Polako se kompletiramo, radimo u dosta specifičnoj situaciji, jer ima igrača kojima se tek završila sezone, nekima još traju obaveze, umora ima, ali motiv kada je reprezentacija u pitanju uvijek je na najvećem nivou. ali, s obziromda već imamo dosta problema sa povredama, nadam se da neće do utakmica sa Rusijombiti dodatnih komplikacija - objasnio je iskusni pivot.


Crna Gora nije uspjela da iznenadi Rusiju na prvenstvu Evrope, a porazom od ,,zbornaje” i definitivno smo se oprostili od plasmana u drugu fazu. Sada ćemo protiv Rusije juriti vizu za planetarnu smotru. - očekujemdrugačiji meč u odnosu na onaj iz Poljske, kada smo poraženi, ali smo bili i znatno oslabljeni. i sada smo u problemima, ali vjerujem da ćemo djelovati bolje. Tada smo prije utakmice sa Rusijom imali mečeve protiv Mađarske i Danske, tako da smo se prilično potrošili do tog susreta, pa vjerujemda će sada biti nešto drugačije - istakao je Grbović.

Iskusni pivot koji je protiv Danske perfektnom partijom (šut iz igre 7-7) pokazao evropsku klasu zna recept za uspjeh protiv rivala u baražu. - imamo svoje šanse. Ne bih ulazio u taktiku, ali vjerujem da brzom igrom, uz strpljiv napad možemo da se nosimo sa Rusijom - jasan je Nemanja Grbović.