Rukomet

Crna Gora nije uspjela da kroz baraž dođe do SP

by Ilija Kovačević | 15:06:2016 | 20:16:33

Crna Gora - Rusija 19:29 (9:15)

Bar ; SD  „Topolica”, gledalaca oko 2.000.
Sudije: Badura i Ondrogrekula (Slovačka).
Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Rusija 7 (7).
Isključenja: Crna Gora 6, Rusija 8 minuta.
 
Crna Gora: Mijatović, Mijušković (deset odbrana), Ristanović, Vukićević 4, Popović 1, Čavor 1, Lazović 1, Pejović, Anđelić, B. Vujović 1, Radović 1, M. Vujović 1, Ševaljević 5 (3), Petričević, Lasica, Grbović 4.

Rusija: Pavljenko (13 odbrana), Kirejev (5 odbrana), Kiseljev 1, Šiškarjov 5, Kovaljov 7 (4), Atman 1, Kotov 1, Vasiljev, Čipurin 2, Kalaraš 1, Šeljmenko 1, Dibirov 2, Saroka 3 (3), Valijuljin, Celišćev, Žitnjikov 5.
 
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Crnogorski rukometaši poraženi su večeras u barskoj “Topolici”, u revanš meču baraža, od Rusije 29:19 poluvrijeme (15:9). Naša selekcija je izgubila i prvi međusobni duel u Moskvi 29:22. 

Naši rukometaši su samo jednom imali vođstvo, na početku meča (1:0), ali su gosti veoma brzo preokrenuli i stigli do ubjedljive prednosti (9:5). Crna Gora je uspjela da se vrati i izjednači u 20. minutu na (9:9) i to je bio sve od naših u ovom susretu.


Do poluvremena je Rusija uspjela da uveća kapital na “plus 6” (9:15), a slično je bilo i u nastavku utakmice, do konačnih i maksimalnih deset golova razlike 19:29.

Selektor Ljubomir Obradović bio je neraspoložen zbog igre i rezultata. Nakon utakmice novinarima je rekao da će nastaviti da vodi reprezentaciju, a prva sledeća akcija je u novembru. Tada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

" Na početku smo kao i u Moskvi bili dekoncentrisani, primili dosta lakih golova, pa su rivali od starta kontrolisali utakmicu. Napravićemo analizu svega što je bilo, očekujemo da se oporave i vrate momci koji su bili povrijeđeni i da nastavimo dalje", kazao je Obradović.


Daleko interesantnije bilo je na tribinama barske dvorane, gdje su u glavnim ulogama bile navijačke grupe iz Bara i Crne Gore koje su se svih 60 minuta meča verbalno prepucavale, bodreći dvije reprezentacije.


U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Vasko Ševaljević sa pet gologa, dok su po gol manje dali Danijel Vukićević i Nemanja Grbović.

Najefikasniji u ruskoj selekciji bio je Dmitri Kovaljov sa sedam, dok su po pet golova upisali Danil Šiškarjov i Dmitri Žitnjikov.