Rukomet

Švedski Sarokometernas pobjednik "Bar Cupa 2016"

by Ilija Kovačević | 20:06:2016 | 23:15:43


Trijumfom švedskog Sarokometernasa, u Baru je završen četvorodnevni međunarodni ženski rukometni turnir “Bar Cup 2016”. U velikom finalu one su bile bolje od Feniksa 17:16 poslije produžetaka.

Prije toga odigrane su polufinalne utakmice.

Prvo polufinale Feniks – Bar završeno je pobjedom podgoričkog sastava 30-24, što je domaćoj ekipi donijelo utakmicu za treće mesto.

Ni Kumanovo nije imalo više sreće. Oni su protiv švedske ekipe Sarokometernas poraženi 14:10.


U utakmici za treće mjesto sastali su se Bar i Kumanovo. U ovom duelu, Baranke su poražene 25:23, a Makedonke su obezbedile mjesto na postolju.

U meču za prvo mjesto, velika borba i neizvjesnost bukvalno do kraja i trijumf švedske ekipe ; Sarokometernas – Feniks 17:16.

Dvije veoma spremne i kvalitetne ekipe su se sudarile na terenu barske “Topolice” i priredile rukometni spektakl, a neizvesnost je vladala do kraja meča. Medjutim, na kraju regularnog dijela nije bilo pobjednika.

Pobjednik je morao biti riješen u produžecima, a na kraju regularnog dijela meča rezultat je bio 13:13. U produžecima je nastavljena velika borba, a jezičak na vagi na kraju je ipak prevagnuo na stranu švedskog Sarokometernasa za konačnih 17:16.

 
Konačan plasman

1. RK Sarokometernas                      
2. RK Feniks              
3. RK Kumanovo                   
4. RK Bar                  
5. RK Oktoih         
    

Po završetku finalnog susreta uslijedila je ceremonija dodjele medalja, pojedinačnih nagrada kao i pehara za ukupnog pobjednika.
 
Nagrada za fer play ekipu pripala je RK Kumanovo             

Nagradu za najboljeg strijelca dobila je Anita Muratović RK Bar – 67 golova na turniru     

Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je Mili Trajković, članici RK Kumanovo. Ona je na turniru postigla 61 gol.

Na kraju, nagrada za najboljeg golmana pripala je Andjeli Durković  iz RK Feniks.
 
Medalje i nagrade uručile su Andjela Nišavić, Sibela Mulić, Anastasija Kontić prvotimke RK Bar, dok je pehar za osvojeno prvo mjesto, pobjedniku turnira predao direktor rukometnog turnira „Bar Kup 2016“ Obrad Potparić.