Rukomet

Zlatna lavica, promoter barskog rukometog turnira

by Silvija Vukelić i Ilija Kovačević | 23:06:2016 | 19:33:32


Crnogorska rukometna reprezentativka „zlatna lavica“ Majda Mehmedović mini odmor pred početak priprema za Olimpijske igre u Riju provodi u svom rodnom Baru.

Majda je ujedno i promoterka turnira „Topolica 2016“  u organizaciji RK „Prvi as“ iz Bara, koji je sinoć otvoren u SD „Topolica“.

To je bio i povod da ekipa našeg portala razgovara sa Majdom uoči velikih obaveza naše ženske rukometne reprezentacije, na OI i EP u Švedskoj.

-Za nama je teška i iscrpljujuća sezona. Dobili smo nekih 10-15 dana slobodno i već 5 jula idemo na zajedničke pripreme pred Rio. Naravno i na mini odmoru su sve cure individualno radile kako bi što spremnije dočekale start priprema. San svakog sportiste su Olipmijske igre i sve cure već četiri godine čekaju novu priliku.

Majda se osvrnula na rivale i ambicije.

-Imamo izuzetno tešku grupu kako na Olimpijadi tako i na Evropskom prvenstvu. Za sve rivale se posebno pripremamo i nadam se da će na kraju biti onako kako mi želimo, veoma uspješno, kazala je Majda i dodala ;

-Najvažnije je zdravlje djevojaka, a onda ni ciljevi nijesu daleko. Nadam se da ćemo gurati kao u Londonu, a potom, što da ne, ponoviti finale OI, ali sa drugačijim krajem na naše zadovoljstvo, dodala je uz osmijeh Majda.

Naša sugrađanka od jeseni odlazi u Rumuniju gdje će od oktobra igrati u CSM Bukurešt, novom šampionu Evrope.

Kao što znate klub je osvojio titulu klupskog prvaka Evrope, uspjeli su da se vrate u vrh evropskog rukometa. U klubu su željni dokazivanja, postavljeni su visoki ciljevi i pravo je zadovoljstvo u takvim uslovima raditi kao što je bilo i u Podgorici svih ovih godina. Ambicije su nam iste i nadam se da ću se lijepo uklopiti u novu sredinu i da će me tamošnja publika lijepo primiti kao što je to bilo i u Podgorici.

 

Majda, promoter se turnira u Baru. Kada vidiš nove nade rukometa sigurno se prisjetiš i svojih početaka ...

-Naravno ! Kada sam ja počinjala nije bilo ovakve popularnosti rukometa. Uz to nije bilo toliko klubova, rukometnih škola, ali je to ipak bio najljepši period mog djetinjstva. Naravno nije bilo ni ovakvih uslova kao danas i zato sam srećna što ova djeca imaju mogućnosti za kvalitetno rukometno odrastanje, istakla je Majda.

Kakva bi bila poruka djevojčicama i dječacima koji su na ovogodišnjem turniru, odnosno onima koji ulaze u rukometne vode ;

-Poruka je da se snovi ostvaruju i da čvrsto treba vjerovati u njih, da nikad ne odustanu od njih i da se rad uvijek isplati, dodala je Majda.

 
Ekipa našeg portala iskoristila je priliku da razgovara i sa Marko Dobrkovićem nekadašnjim rukometnim reprezentativcem Crne Gore, a sada vlasnikom RK „Prvi as“ koji je organizator turnira.

-Ovo je veoma kalitetan i velik turnir. Naporno je bilo sve ovo organizovati, ali je pravo zadovoljstvo kada sve protiče prema zacrtanom planu. Prisustvujemo velikom broju kvalitetnih utakmica i što je najvažnije sve protiče bez povreda, kaže Marko.
Veliku zahvalnost dugujemo i Branislavu Neneziću direktoru JP SRC Bar za podršku koju nam je pružio kako bi se ovaj turnir organizovao na visokom nivou. U odnosu na prvi turnir karakteristika je da je mnogo veći broj ekipa ove godine, što govori o popularnosti našeg turnira.

Očekvanja od turnira su velika, kaže Marko.

-Veoma je bitno, odnosno na prvom mjestu što djeca imaju veliki broj utakmica kako bi sticali neophodno iskustvo. Na drugom mjestu je druženje i upoznavanje djece iz različitih krajeva regiona, a tek na trećem mjestu su rezultati. Tu je i druženje trenera i razmjena iskustava, kazao je Dobrković, uz nadu da će se pozitvna atmosfera zadržati do kraja turnira.