Rukomet

RK Prvi as osvojio tri medalje u četiri kategorije

by Ilija Kovačević | 25:06:2016 | 10:38:29


Dodjelom medalja, pehara i diploma u Baru je sinoć završen Drugi međunarodni rukometni turnir “Topolica 2016” koji je prethodna četiri dana igran u SD “Topolica”.

U organizaciji RK “Prvi as” iz Bara, nadmetale su ženske i muške ekipe godište 2000 i 2002. Na barskom turniru nastupilo je 16 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske i Grčke, među kojima i barski klubovi „Prvi as“  i Mornar 07“. Ukupno oko 300 djevojčica i dječaka.
 
Na turniru je odigrano 60 utakmica a po riječima organizatora Marka Dobrkovića kompletno takmičenje je proteklo bez najmanjih problema.


-Rezultati nijesu bili u prvom planu kada je riječ o ovim rukometnim generacijama, ali su kad se sve sagleda i oni veoma dobri. Veoma je važno da su ova djeca odigrala popriličan broj utakmica, da su se međusobno upoznala i družila, a tek na kraju je bitan plasman. Kad već govorimo o plasmanima imponuje podatak da je naš klub u četiri kategorije osvojio tri medalje što nije zanemarljivo. Veliku zahvalnost dugujemo direktoru SRC Bar Branislavu Neneziću, koji nam je pomogao da jedan ovakav grandiozan poduhvat protekne ovako dobro. Koliko je turnir bio dobar i kvalitetan govori i činjenica da su se već sada za narednu godinu prijavile ekipe iz Švedske, Hrvatske,, Grčke, kazao je glavni "krivac” za ovu manifestaciju, vlasnik RK Prvi as Marko Dobrković.

 
Većina pojedinačnih nagrada pripala je članovima RK Prvi as iz Bara.

Merima Djeljošević, najbolji je strijelac turnira 2000. godište


Bogdan Mijušković, najbolji je strijelac turnira 2002 godište


Reihan Begzić je najbolji golman turnira 2000. godište


Konačan plasman po kategorijama ;
 
Dječaci 2000 godište
1.Lovćen
2.Prvi as
3.Kamp ZR 23


Dječaci 2002 godište
1.Kamp ZR 23
2.Prvi as
3.Hrvatski dragovoljac


Djevojčice 2000 godište
1.Levalea
2.Devetka
3.Prvi as

Djevojčice 2002 godište
1.Levalea
2.Budućnost
3.Devetka
 
Nagrade su uručili promoterka manifestacije, naša rukometna “zlatna lavica” Majda Mehedmović, Nazim Demirović glavni delegat turnira i bivši rukometni as, te direktor SRC “Bar” Branislav Nenezić.