Rukomet

Bošković: Obradović ima podršku UO

by Mina | 28:06:2016 | 14:23:15


Predsjednik Rukometnog saveza, Predrag Bošković, kazao je da selektor Ljubomir Obradović ima njegovu i podršku Upravnog odbora, navodeći da su problemi u muškom rukometu dublji i ne adresiraju se samo na selektora.

Prema njegovim riječima, analiza koju očekuje od stručnog štaba pokazaće šta je uzrokovalo tako katastrofalan rezultat.

On je naglasio da kada ekipa izgubi sa 17 razlike u dvije utakmice naravno da je mogla i morala bolje.

"Potvrdilo se da su problemi u muškom rukometu dublji i ne adresiraju se samo na selektora koji god da je u pitanju od prethodnih do sadašnjeg. Moraće svi dobro da se zamisle kad je budućnost našeg rukometa u pitanju, jer su problemi mnogo dublji nego što je sam selektor. Za deset godina ni jedna mlađa selekcija nije otišla na veliko takmičenje, a prošlo je trenera i selektora", kazao je Bošković u intervjuu agenciji MINA. 

On je, odgovarajući na pitanje hoće li, u interesu crnogorskog rukometa, posredovati u pomirenju Lipovine i selektora Obradovića, kazao da to nije njegov posao.

"Posredovati nemam šta, niti je to moj posao. Zna se ko treba i ko odlučuje ko je član reprezentacije. Za reprezentaciju se igra zbog države, a ne zbog ličnih ili bilo kojih drugih interesa. Oni koji odlučuju ko igra, a ko ne, treba da sjednu i rješavaju probleme ako ih ima. A očigledno ih ima", kazao je Bošković.

On je, komentarišući konkurenciju crnogorskim rukometašicama na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, kazao da je kvalitet uvijek isti, jer na Igre dolaze najbolji i najspremniji. 

"Svi su favoriti, neki veći neki manji. Naravno, Norveska je najveći zbog kontinuiteta koji ima u posljednjih desetak i više godina. Ostali, ko bude imao više sportske sreće i više bude želio pobjedu do nje će i doći. Bojana Popović će svakako biti od koristi pod uslovom da bude mentalno i fizički sposobna da se podredi sada jednoj sasvim novoj ulozi u sta ne sumnjam", rekao je Bošković.


On je kazao da su Majda Mehmedović i Radmila Petrović najbolja krila na svijetu i svakako će nedostajati. 

"Budućnost ne bi bila to što jeste kada bi zavisila od individualnih kvaliteta bilo koje igračice. Zadovoljan sam kako će Budućnost igrački izgledati u sljedećoj sezoni, a na stručnom štabu će biti da to zajedno sa igračicama pretvori u djelo na terenu", kazao je Bošković.

On je naglasio da je angažovanjem Zogbi de Paula podgorički tim završio sa pojačanjima za narednu sezonu.

Bošković je kazao da je, imajući u vidu sve veća ulaganja u ženski rukomet, veoma teško ostati u evropskom vrhu, ali da to podgoričkom timu za sada uspjeva.

On je, odgovarajući na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika RSCG, kazao da smatra da je vrijeme za novu energiju na toj poziciji.

"Naravno pod uslovom da se pojavi neko ko je spreman da posveti svoje vrijeme i da ima viziju da crnogorski rukomet zadrži u vrhu evropskog rukometa", rekao je Bošković.