Rukomet

Crnogorske rukometašice poražene i od Rumunije

by MINA / foto Beta/AP | 10:08:2016 | 22:30:23


Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Rumunije 25:21 (11:9), u utakmici trećeg kola A grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. 

Crnogorske rukometašice su tim porazom, trećim na turniru, šanse za plasman u četvrtfinele svele u domen teorije.

U prva dva kola poražene su od Španije 25:19 i Angole 27:25. 

Rumunija je upisala prvi trijumf, nakon poraza od Angole 23:19 i Brazila 26:13, i ostala u trci za plasman među osam najboljih.

Junak trijumfa rumunske selekcije bila je članica Budućnosti, Kristina Neagu sa deset golova.

U crnogorskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Bulatović sa devet, dok je četiri pogotka postigla naša sugrađanka Majda Mehmedović.

Pobjedu u toj grupi, ranije danas, ostvarila je Španija, koja je bila bolja od Brazila 29:24.

Za 21 sat i 40 minuta zakazan je duel Norveške i Angole. 

Crna Gora će u četvrtom kolu, u petak u 21 sat i 40 minuta, igrati sa Norveškom.


 
Mehmedović : Nikome teže nego rukometašicama 

Reprezentacija Crne Gore u Rio de Žaneiro došla je da se bori za medalju, kazala je desni bek crnogorske reprezentacije, Katarina Bulatović, navodeći da to možda nije bio cilj svih rukometašica.

Rukometašice su danas u trećem kolu poražene od Rumunije 25:21 i trećim porazom šanse za četvrtfinale svele u domen teorije.

Bulatović je naglasila da je poraz od Rumunije bio bolan.

"Vjerovala sam da možemo da se vratimo u trku za četvrtfinale, ali očigledno nijesmo našli odgovor na pitanje zašto smo bile tako loše u prva dva meča. Došle smo da se borimo za medalju, mada možda nismo sve imale isti cilj. Treba da sjednemo i razmislimo šta se dogodilo, ali jasno je da nije smjelo da bude tako ružno",kazala je Bulatović.

Lijevo krilo Majda Mehmedović kazala je nakon novog poraza da nikome nije teže nego rukometašicama. 

"Zahvaljujem se svima koji su vjerovali i izvinjavam im se što smo ih razočarale. Nije odbrana bila toliko loša koliko je napad podbacio. Mnogo tehničkih grešaka smo pravile. Na svakom meču smo jurile rezultat što je teško, a u glavi smo imale strah od nove greške u napadu", rekla je Mehmedović.