Rukomet

Crnogorske rukometašice završile učešće u Brazilu

by MINA | 14:08:2016 | 20:14:28


Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Brazila 29:23 (12:10), u utakmici posljednjeg, petog kola A grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. 

Crnogorske rukometašice bez bodova završile su nastup na Igrama, a prije Brazila izgubile su od Španije 25:19, Angole 27:25, Rumunije 25:21 i Norveške 28:19. 

Domaćin Igara ranije je obezbijedio plasman u četvrtfinale, a danas je upisao četvrti trijumf i kao prvoplasirani završio takmičenje u grupi.

Najefikasnija u brazilskoj selekciji bila je Paula Ana Belo sa šest, dok je gol manje postigla Aleksandra Martinez.

U selekciji Crne Gore, Biljana Pavićević bila je najefikasnija sa šest golova, dok su po četiri upisale Majda Mehmedović, Katarina Bulatović i Jovanka Radičević

Adžić potvrdio odlazak sa klupe reprezentacije

Selektor Dragan Adžić potvrdio je da napušta klupu crnogorske rukometne reprezentacije, navodeći da mu je žao što na olimpijskom turniru crnogorske rukometašice nijesu ostvarile bolji rezultat.

On je naglasio da poslije više od šest godina odlazi sa klupe ponosan i zadovoljan postignutim.

"Poslije nekih šest godina i par mjeseci vođenja reprezentacije ponosno i sa posebim zadovoljstvom mogu da kažem da smo zajedno sa predsjednikom saveza i kluba, stručnim štabom, djevojkama i trenerima koji su ih trenirali u klubovima, doveli reprezentaciju na nivo da da bude učesnik svih devet posljednjih takmičenja", kazao je Adžić.

On je podsjetio da su samo četiri reprezentacije, među kojima je i Crna Gora, bile učesnice svih devet takmičenaja.

"Dao sam sebe u tom poslu, niko u svjetskom rukometu ne radi dva posla istovremeno u klubu i reprezentaciji u tiliko dugom periodu. Žao mi je što na posljednjem takmičenju na kojem sam bio selektor nijesam mogao dati više djevojkama i moja je odgovornost najveća", rekao je Adžić.

On je naaglasio da bi volio da javnost pamti lijepe momente rukometašica da ih cijeni i poštuje, navodeći da su mnogo dale crnogorskom rukometu. 

"U sportu je uvijek teško doći do uspjeha, a malo je između sjaja i očaja. One su zaslužile poštovanje. Ponosan sam, za ničim ne žalim. Posvetiću se zdravlju, organizam je počeo da reaguje na toliki napor. Posvetiću se radu u klubu", rekao je Adžić.

On smatra da Crna Gora ima puno mladih i talentovanih igrača i trenera. 

"Ova generacija treba svježinu sa klupe na sljedećem EP. Vjerujem da će veći dio njih odlučiti da nastavi i da će na tom takmičenju, možda posljednjem generacijskom, obradovati sve u Crnoj Gori", rekao je Adžić.

Crnogorske rukometašice olimpijski turnir završile su bez bodova, a doživjele su poraze od Brazila 29:23 (12:10), Španije 25:19, Angole 27:25, Rumunije 25:21 i Norveške 28:19. 

Adžić je predvodio crnogorsku reprezentaciju do olimpijskog srebra u Londonu i tituleprvaka Evrope u Beogradu 2012. godine.