Rukomet

Simov meč karijere (25 odbrana) protiv Vardara

izvor ; Handballme.me | 25:09:2016 | 21:17:05


Vardar je slavio u Kristijanštadu u prvom kolu Lige šampiona 28:23 (15:12), međutim za nas je glavna vijest da je golman iz Bara Nebojša Simić odigrao meč karijere protiv jedne od najboljih ekipa na planeti.

Simo je upisao čak 25 odbrana protiv Vardara koji puca na najveći plasman ove sezone u elitnom takmičenju, zaustavio je čak četiri sedmerca Kaneljasu, Karačiću i Čupiću, a iako je tim iz Skoplja konstatno vodio Crnogorac na golu švedskog tima je održavao Kristijanštad u život. Nakon meča je Simo dobio nagradu za najboljeg aktera na ovom susretu, gdje je zapaženu ulogu imao i Vuko Borozan sa svoja dva projektila u prvom poluvremenu, te dvije ukradene lopte za 15 minuta na terenu.

Meč je prelomljen u drugom poluvremenu kada je Karačić iz kontre pogodio za plus sedam u 51.minutu, a najefikasniji je bio Aleks Dušebajev sa sedam golova, pet je postigao odlični Karačić, te po tri Marsenić i Kaneljas. Sjajan na golu Vardara je bio iskusni Arpad Šterbik sa 18 odbrana. Kod Kristijanštada se osim Simića istakao Heningson sa sedam golova.