Rukomet

Adžiću novi četvorogodišnji mandat

izvor ; MINA | 27:09:2016 | 20:49:58


Trofejni stručnjak Dragan Adžić biće selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i u novom olimpijskom ciklusu, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza.

Adžić je nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru podnio ostavku, a UO je za vršioca dužnosti imenovao Bojanu Popobić.

"Popović je informisala predsjednika UO da zbog porodičnih i preuzetih obaveza u ŽRK Budućnost nije u mogućnosti da prihvati ulogu selektora. UO je nakon dobijene saglasnosti jednoglasno odlučio da se za selektora ženskih nacionalnih selekcija Crne Gore ponovo izabere Adžić za sljedeći olimpijski ciklus", piše u saopštenju sa prve sjednice novog UO. 

Na sjednici su usvojene Propozicije takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji za takmičarsku sezonu 2016/17.

"Takmičenja u crnogorskim ligama počeće 22. ili 23. oktobra. Sve obaveze prema RSCG klubovi su dužni da izmire do 17. oktobra ukoliko žele da učestvuju u takmičenjima. Klubovi u takmičarskoj sezoni 2017/18 dužni su da imaju licenciranog trenera po RINCK konvenciji, odnosno da su treneri koji rade u klubovima dužni da upišu odgovarajući studijski program ili da dostave diplomu usklađenu sa standardima RINCK konvencije", piše u saopštenju.

Odlučeno je i da se izradi strategija razvoja rukometa u periodu od 2016. do 2024. godine.

"Za direktora liga izabran je Milorad Vujošević, funkciju komesara za suđenje obavljaće Nebojša Vujisić, a komesara za bezbjednost Veselin Radetić. UO je odlučio da preuzme na sebe plaćanje taksi službenih lica u svim ligama u organizaciji RSCG za sezonu 2016/17", saopšteno je iz RSCG.