Rukomet

Zbog Simovih 20 odbrana veliki Leven drhtao do samog kraja

izvor ; Handballme.me | 13:10:2016 | 07:21:57


Trebao je to biti lak posao za Rajn Nekar Leven, međutim aktuelni šampion Njemačke je zbog Baranina Nebojše Simića drhtao do poslednjeg sekunda za bodove protiv Kristijanštada u 4.kolu Lige šampiona, a na kraju je ipak slavio 30:29.

Simo je nastavio sa fenomenalnim partijama u elitnom takmičenju, upisao je čak 20 odbrana protiv najboljeg njemačkog tima, a upravo je svojim bravurama vratio Šveđane nakon minus šest u 50.minutu meča 28:22. Ubrzo su prišli gosti na 28:26, potom je Simo skinuo zicere Manaskovu, pa Groeckom, Kristijanštad iskoristio igrača više u napadu i na minut i po prije kraja došao do samo minus jedan 30:29. Iskusni Šmid je potom preuzeo odgovornost i iznudio čak pet prekida što je bilo dovoljno da vrijeme do kraja isteče. Gosti su protestovali kod naših sudija Pavićevića i Ražnatovića da su trebali ranije svirati pasivan napad, međutim osim te sporne situacije po svemu ostalom što su prikazali na ovom meču sigurno da im se nema šta zamjeriti.

Naš Nebojša Simić je dobio priznanje za najboljeg aktera na ovom meču, a najefikasniji u pobjedničkom timu su bili Šmid sa osam, te Reinkid sa pet golova. Kod Kristijanštada se istakao Tolbring sa pet golova, dok su Gudmundson, Heningson i Arnarson postigli po četiri.