Rukomet

Obradović podnio ostavku nakon incidenta na treningu

izvor ; MINA | 02:11:2016 | 09:17:04


Selektor muške rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović podnio je ostavku, nakon incidenta koji se desio na treningu u utorak veče, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG). 

U RSCG su, kako se navodi, šokirani postupkom bivšeg reprezentativca Stevana Vujovića, Vukana Lipovine i jedne nepoznate osobe, koji su na vandalski čin prekinuli trening reprezentacije. 

Navodi se da će sve što se dešavalo na treningu, biti procesuirano od nadležnih državnih organa.

"Sa žaljenjem konstatujemo, i razumijemo da je nakon incidenta selektor Ljubomir Obradovic podnio ostavku, jer smo i sami zaprepašćeni postupkom bivšeg reprezentativca, kome se pridružio bivši juniorski reprezentativac Vukan Lipovina (brat Vladana Lipovine), i treće lice koje je nepoznato", kaže se u saopštenju RSCG-a. 

Navodi se da Savez neće dozvoliti da igrači smjenjuju selektora, a da ni ulica neće određivati selektore nacionalnih reprezentacija.

"Zahvaljujemo se Miloradu Davidovicu i Petru Kapisodi, koji ce zajedno predvoditi reprezentaciju u ovom dvomecu sa Svedskom i Rusijom", navodi se u saopštenju RSCG-a.

Naši rukometaši u prvom kolu Kvalifikacija za Euro 2018 u četvrtak 3. novembra u Lundu igraju protiv Švedske od 19,15h, dok će u nedjelju šestog novembra u barskoj dvorani “Topolica” od 18 sati ugostiti selekciju Rusije.