Rukomet

Majda predvodi podmlađene “lavice”

izvor ; MINA | 15:11:2016 | 08:25:12


Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Dragan Adžič objavio je spisak rukometašica koje će se pripremati za nastup na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Adžić računa na 20 rukometašica, među kojima nema osam igračica sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. 

Karijeru su završile Bojana Popović i Radmila Petrović, dok se Anđela Bulatović zvanično oprostila od nacionalnog tima.

Nijesu pozvane ni Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Katarina Bulatović, Jovanka Radičević i Biljana Novović.

Na spisku su:

golmani - Marina Rajčić (Mec, Francuska), Ljubica Nenezić (Bekeščaba, Mađarska) i Anastasija Babović (Budućnost);

Krila - Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević (Budućnost), Itana Grbić (Budućnost), Dijana Ujkić (Budućnost) i Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska)

Bekovi - Milena Raičević (Budućnost), Đurđina Jauković (Budućnost), Vanesa Agović (Budućnost), Đurđina Malović (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Ivana Božović (MKS Lublin, Poljska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Jasna Boljević (Roman, Rumunija) i Tatjana Brnović (Danilovgrad)

Pivoti - Suzana Lazović (Budućnost), Ema Ramusović (Budućnost) i Bobana Klikovac (Debrecin).

Reprezentacija će se okupiti 21. novembra u Podgorici.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), sa Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra). 

Najbolje tri ekipe u Helsingborgu ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

UO usvojio ostavku Obradovića

Upravni odbor (UO) usvojio je ostavku selektora muške seniorske reprezentacije Ljubomira Obradovića i razriješio svih obaveza pomoćnog trenera Milorada Davidovića i direktora reprezentacija Petra Kapisodu, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Odbor je usvojio Izvještaj selektora ženske seniorske reprezentacije o učešću na Olimpijskim igrama u Brazilu, sa smjernicama za naredni olimpijski ciklus. 

Usvojen je plan i program ženskih reprezentacija do juna 2017. godine. 

"Za trenere mlađih kategorija u ženskim reprezentacijama, na predlog selektora Dragana Adžića, imenovane su Tatjana Jeraminok (98) i Milanka Čelebić (00)", saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Odbor je za generalnog sekretara na mandatni period od četiri godine imenovala Emira Bešliju,koji je i do sada obavljao tu funkciju. 

"Za stručnog savjetnika za razvoj rukometa izabran je Dobrislav Vujović, nosilac posla za izradu predloga strategije razvoja rukometa u Crnoj Gori 2016-2024. Verifikovan je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Saveza i Radio televizije Crne Gore,kao i Ugovor sa kompanijom HUMMEL za nabavku i korišćenje sportske opreme za reprezentativne selekcije",piše u saopštenju. 

Odbor je donio je Odluku o podnošenju kandidature za organizaciju B prvenstva Evrope za juniore i kadete u 2018. godini.