Rukomet

Mornar 7 poražen na debiju pred svojim navijačima

by Ilija Kovačević | 19:11:2016 | 19:29:06


Mornar 7 – Mojkovac : 29:33 (14:20)

Bar ; SD “Topolica”. Gledalaca oko 300.
Sudije ; Ražnatović – Pavićević (Cetinje)
Isključenja ; Mornar 7 (16 minuta) – Mojkovac (22 minuta)
Sedmerci ; Mornar (6:5) – Mojkovac (6:4)

Mornar 7 ; Knežević, Đurišić, Bujić 2, Radić, Nikezić 6, Abramović 1, Čejović 7, Lalošević, Ašanin 2, Ražnatović 10, Dašić, Plamenac, Rajković, Ivanović 1.

Mojkovac ; Zejak, Vuković, Drakulovič 3, Kljajević 7, Rakočević 1, Tomović 1, Barac 8, Sošić 6, D. Žurić, Obradović, Agović, Smolović, I. Žurić, Delić, Savić 7, Mišnić.

Rukometaši Mornara 7 (žrijeb je tako htio) tek u petom kolu imali su prvoligašku premijeru pred svojim navijačima.

Mladi i talentovani sastav Milorada Despotovića pružio je snažan otpor daleko iskusnijem sastavu iz Mojkovca koji je na kraju slavio sa 29:33.

Domaći su dobro počeli i desetak uvodnih minuta imali prednost od jednog gola. Kada je Barac prvi put svoj tim doveo u vođstvo (3:4) gosti su zaigrali daleko čvršće u odbrani, domaći napravili par grešaka u predaji lopte i u dobrambenoj formaciji, pa je već u 15’ minutu bilo pet golova viška za goste (6:11). Do poluvremena prednost Mojkovca je rasla do konačnih na isteku 30-og minuta, šest golova viška.


U nastavku su Barani zaigrali mnogo kvalitetnije u odbrani ali i u napadu što je krunisano i efikasnijom igrom.

Preko Balše Čejovića, Nikole Nikezića i Save Ražnatovića u napadu, te sigurnog na golu Marka Knževića domaći su u 39’ minutu uhvatili nanovo priključak i stigli rivala na svega dva gola minusa (20:22). Konstatno je u drugom dijelu, odnosno u poslednjih 15-tak minuta meča mladost Barana duvala za vratom rivalu, ali za potpuni preokret njijesu imali snage. Barac, Kljajević i Savić nijesu dozvolili iznenađenje za novi uspjeh Mojkovčana.

U narednom šestom kolu Mornar 7 je gost Lovćena, dok u sedmom kolu početkom decembra dočekuju tivatski Partizan 1949.