Rukomet

Adžić objavio konačan spisak za EP, Majda predvodi “lavice”

by ; MINA | 30:11:2016 | 21:16:50


Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Dragan Adžič objavio je konačan spisak rukometašica koje će se igrati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. 

Sa šireg spiska otpale su najmaleđe Anastasija Babović i Tatjana Brnović kao i Vanesa Agović zbog povrede.

U odnosu na Olimpijski turnir u Rio de Žaneiru na spisku nema osam igračica. Karijeru su završile Bojana Popović i Radmila Petrović, dok se Anđela Bulatović zvanično oprostila od nacionalnog tima. 

Nijesu pozvane ni Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Katarina Bulatović, Jovanka Radičević i Biljana Novović. 

Na spisku su: golmani - Marina Rajčić (Mec, Francuska), Ljubica Nenezić (Bekeščaba, Mađarska) i ); Krila - Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević (Budućnost), Itana Grbić (Budućnost), Dijana Ujkić (Budućnost) i Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska) Bekovi - Milena Raičević (Budućnost), Đurđina Jauković (Budućnost), Đurđina Malović (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Ivana Božović (MKS Lublin, Poljska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Jasna Boljević (Roman, Rumunija), Pivoti - Suzana Lazović (Budućnost), Ema Ramusović (Budućnost) i Bobana Klikovac (Debrecin). 

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), sa Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra). 

Najbolje tri ekipe u Helsingborgu ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.